Üdvözlünk az oldalon!
  CéginformációElérhetőségAutós cikkekDr. AutóMenü

UNIX Autóalkatrész

Bárdi Autó

Valid HTML 4.01 Transitional

Kérdezzen tűlünk és mi igyekszük válaszolni autós problémáira!

Zöldkártya, műszaki vizsga, autójavítás
Kérdezzen tőlünk és igyekszünk kielégítő válaszokat adni!
Az érdekesebb, többször előforduló kérdéseket megosszuk a többi olvasóval is! Kérdéseikre nem mindig tudunk azonnal válaszolni, de minden kérdés megválaszolásra kerül. Türelmüket kérjük!
Neve: E-mail:
Kérdése: (A gépkocsi pontos típusát évjáratát kérem adja meg a leírásban!)

Kód: Írja be a képen olvasható szöveget (ide írja be a kódot)
Zöldkártya, műszaki vizsga, autójavítás

 Laci - Opel Vectra B 1.6I - féklámpa ellenőrzést jelez - olajszint ellenőrzés figyelmeztetés

Tisztelt Scheiling Bt!
1999-es évjáratú Vectrám fedélzeti kompjútere féklámpa ellenőrzést jelez.
A probléma pedig abban nyilvánul meg, hogy a féklámpa csak akkor ég, ha a gyújtás is rajta van. Mi lehet a probléma?

Továbbá az olajszint a nívópálca szerint megfelelő szinten van, de a kompjúter olajszint ellenőrzést is előír.
Az olaj+olajszűrő most lett lecserélve, azóta folyamatos kiírja a hibaüzenetet. Le kellene "nullázni" valamit a kompjúterben?

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Laci!

A fék visszajelző lámpa világítása esetén meg kell vizsgálni a következőket:
- Féklámpa izzók
- Fékpedál kapcsoló (Főleg Skoda hiba)
- Fékbetétek vastagsága (esetleg elszakadt a kopásjelző)
- Fékfolyadék szint

Megjegyzem, a féklámpának nem kell gyújtás nélkül világítania, tehát normálisnak monható, ha csak gyújtással gyullad ki. Én nem találok ebben kifogásolni valót!

Olajszint:
Az újabb gépkocsikban vagy egy belső számláló, ami egy bizonyos kilométer után figyelmeztet az olajcserére (pl.: 15.000 Km). Amikor az szervízjel (INSP – OIL) jelez, akkor el kell vinni a gépkocsit szervizbe. A szerviz után a nullázzák ezt a számlálót és újra indul. Amennyibe nem lett nullázva, nullázni kell.

Egyes típusokon be van építve olajszint visszajelző, ennek meghibásodása esetén is jelezheti a műszer, hogy alacsony az olajszint.

 

 Balázs - Fiat Uno - gyertya csere után rángat.

Tisztelt tanácsadó! Van egy Fiat Uno típusú személyautóm! benzines. most cseréltettem gyertyákat benn, mert az alapjárattal voltak gondok viszont menet közben ( amíg nem cseréltettem ki a gyertyákat,) nem rángatott gyorsításnál! most mióta kicseréltettem őket, gyorsításnál rángat az autó! mi lehet a hiba?
válaszát előre is köszönöm

Tisztelt Balázs!

Elképzelhető, hogy rossz hő értékű gyertyák lettek beépítve a gépkocsiba. A gyertya falán egy betűk és számok kombinációjából előállított kód van. Olyan gyertyát kell a motorba helyezni, ami bele való. Az üzletekben a motorszám alapján tudnak megfelelő gyertyát adni Önnek.

Minden típuson (NGK, Beru, Champion, Bosch) megvan, hogy milyen kóddal kell rendelkeznie. Javaslom ellenőrizze a hőértéket és ha eltérő, akkor cserélje ki gyertyáit megfelelőre.

 

 T. András - Skoda Felicia 1.3 mpi 1999-es - rángat, lefullad

Tiszteletem!Egy Skoda Felicia 1.3 mpi 1999-es évjárat.Menet közben ha a motor már kellőképpen bemelegedett elkezd rángatni ami nagyon idegesítő.Néha alapjáraton lefúllad és alig lehet újraindítani,várni kell egy pár percet mire nagy nehezen beindul.Lehet a hiba oka a sortafó,vagy valami más?

Tisztelt T. András!

Trafó hibánál általában 3 hengeres a gépkocsi, tehát egyáltalán nem egy az egyik henger. A kipufogón is „dühögő” hangot lehet hallani.

Ami hiba szokott lenni az a főtengely helyzetérzékelő, de ennek cseréje előtt érdemes megvizsgáltatni a gépkocsi többi érzékelőjét.

Ha gondolja átnézzük Önnek és csak, akkor kell fizetni ha a hibát megoldottuk!

 

 L.Sándor - 2004-es Volvo V50-es 2literes - magasnyomású pumpa, rángat

Tisztelt Scheiling Bt! 2004-es Volvo V50-es 2literes diesel gépkocsim van. Kb. fél éve időnként rángatózás jelentkezett, főleg alacsony sebeségnél. Nyáron ez sürübbé vált, emiatt elvittem szakszervizbe. Akkor a magasnyomásu pumpa meghibásodását észlelték és cseréjét javasolták. A Volvonál csak az egész blokkot lehet kicserélni, ennek ára 310.000 Ft. Anyagi okokból elhalasztottam a cserét. Októberben egyik reggel nehezen indult, majd ez tartossá vált.Amikor a szaszervizbe értem már traktor hangja volt a motornak. Több meghibásodást észleltek: EGR szelep, magsanyomásu pumpa, akku gyenge és elfáradt . Ezeket mind kicserélték, illetve a gázolajszüröt is. Szerviz ára: 450.000 Ft. Azóta hideg inditásnál kb. 3-4 percig egy furcsa hangot hallok a motorból, majd ez megszünik és minden OK, viszont gázolásnál szürkés füstöt áraszt a kipufogó, ami eddig nem volt.És nagyon büdös...
A kötelezö szerviz márciúsban volt, ekkor történt az olajcsere is, meg mindencsere ami ekkor kell. Jelenleg 72.000 km van benne. Kissé félek már a szakszerviztöl. Mit tegyek? Mi lehet az oka?
Köszönettel,
L.Sándor

Tisztelt L.Sándor!

A szakszervizeknek van pontosan a gépkocsihoz való kiolvasó műszerük, Ők tudják a legpontosabb diagnosztikát elvégezni a gépkocsin (ha értenek hozzá).

A jelenségre nem tudok magyarázatot adni, a rángatás oka valóban lehetett a magasnyomású pumpa hibája.

A füst normális gázadásnál, még az új dízel gépkocsikon is. Szerintem ezzel különösebben nem kell foglalkozni. Esetleg meg kellene próbálni másik benzinkúton tankolni, hátha az üzemanyagban volt valami, ami a „büdös” szagot okozta.

Esetleg nézesse meg másik szakszervizzel a gépkocsit. Több szem többet lát alapon.

 

 V. csaba - VW Gogár - kattog

1.6 VW 1302S Bogaram van, a hibajelenség a következő: a motor beindítása után egy kattogó hang hallatszik ami a fordulatszámmal emelkedik, de nem teljesen szabályos ritmusú. Magasabb fordulatszámon vagy megszűnik, de az is lehet ,hogy már elnyomja a motor hangja. Ha a gyújtáselosztóról leveszem a kábeleket egyenként, akkor az egyik hengernél nem nagyon változik a motor járása, a többinél igen. Szikra mindegyiknél van. Ez lehet gyertya,vagy valami komolyabb probléma?

Tisztelettel: v. csaba

Tisztelt V. csaba!

A kattogásra sajnos látatlanban nem tudok semmit mondani. Esetleg meg kellene nézni, hogy a hővédő lemezek a helyén vannak-e, illetve nincsenek-e lelazulva.

Ha lehúzza a gyújtáskábeleket egyenként, akkor nagyjából azonos mértékben kell a motor fordulatszámának megváltozni. Ha nem változik a lehúzásra a fordulat, akkor lehet hibás a gyújtókábel, gyertya, osztófej adott szegmense. Ami még előfordulhat az a súlyosabb hiba, az adott hengerben nincs kompresszió (gyűrő, szelep).

Mindenképpen meg kell vizsgálni a gépkocsit.

 

 Sz. János - OPEL CORSA 1.0 12V - kigyullad a hibajelző lámpa

Tisztelt Tanácsadó!

1.0 12v opel corsa b world cup típusú autóm van.idén 10 éves.néhány hónapja nehezen indul meleg motornál,és néha útközben kigyullad a motorelektronoka hiba visszajelzője!elvittem egy hivatalos opel márkakereskedésbe hogy nézzék meg mi lehet a problémája de nem találtak semmit.az az idegesítő az egész dologban hogy ha ki is gyullad ,pár órát áll a kocsi és a következő indításkor már nem is világít a hibavisszajelző.és így tovább ....... mindig attól rettegek mikor gyullad fel újra az kis sárga lámpa...Válaszát is előre köszönöm! üdvözlettel János

Tisztelt Sz. János!

Az ilyen időszakos kigyulladásokat lambda szonda hiba szokta előidézni. Akkor kellene megvizsgáltatni a gépkocsit, amikor kigyullad a lámpa. A hibatár kiolvasása után esetleg lehetnek eltárolt hibák, amit támpontot adhatnak.

Ha Opel szerviz tanácstalan volt, akkor sok mi sem tudunk sokkal okosabbat mondani, de mivel nekik nincs idejük túl sok időt szánni a problémára, ezért nálunk talán több az esély a hiba feltárására. Akkor kell kiolvasni a hibát, amikor világít a lámpa.

Jöjjön el hozzánk és ránézünk mi is hátha tudunk okosat mondani.

 

 T. Attila - Toyota Corolla 2001 (katalizátos, injektor) - rángat

Toyota Corolla 2001 (katalizátos, injektor)

A kocsi (hidegen) határozottabb gázadásanál bakkecskét játszik (rángat), ami kb. 10 km megtétele után eltűnik. A probléma azóta van, amitóta meghalt az akksi és be lett tolva a kocsi 2. sebességfokoztaban. A fedélzeti számítógép szerint a fogyasztás is megnőtt egy kissé.
Válaszát előre is köszönöm!
Attila

Tisztelt T. Attila!

A gépkocsi berántásakor ritkán de előfordul, hogy átugrik a vezérmű. Ekkor szokott jó esetben furcsán járni a gépkocsi. Rosszabb esetben többet be sem indul. Ha erőtlenebb lett és néha durran is, akkor valószínű ez a hiba. Hozzáteszem, ez nagyon ritka.

Az akkumulátor csere miatt nem hiszem, hogy bármilyen probléma lehet.

Ellenőrizni kellene a lambda szonda működését, a vízhőfok jeladót és a kipufogógáz összetételét. Valószínű üzemanyag ellátási probléma lesz, de ennél többet nem tudok mondani.

Köszönjük hogy érdeklődött!

 

 S. Szilárd - 1995 ös 1,6 16V (X16XEL) - gyertya

1995 ös 1,6 16 szelepes ecotec motru astrám van,megszeretném kérdezni,hogy milyen tipusu gyertya jár pontosan bele és mitől lehet menetközben,ritkán egy egy nagy rángatás hirtelen ami magától el is múlik,másképp nagyon jól megy az autó.Köszönöm szépen.

Tisztelt S. Szilárd!

Astráknál visszatérő hiba az EGR szelep hiba. De ameddig nem gyullad ki a motorhibát jelző lámpa addig nem kell vele foglalkozni. Esetleg ez okozhatja, de lehet üzemanyag ellátási probléma is.

Gyertya (X16XEL morotkódhoz):
Bosch: FR8LDCU
Beru: 14FLR-8LDUX
Champion: RC10DMC
NGK: BKR6EK

 

 S Jozsef - FIAT PUNTO 1995 55s 1.1 Durrog

fiat punto 1995 55s 1.1 cm sziasztok lenne egy kérdésem az mitöl lehet hogy a kipufogo vissza durog, ki lett cerélve a kipufogorendszer meg a gyujto trafo is mind a kettö , de még mindig azt csinálja!esetleg nem lehet hogy valamelyik gyertyakábel a hibás? válaszotokat elöre is köszönöm!!!

Tisztelt S. Jozsef!

A durrogás okai lehetnek:
- gyújtás nincs megfelelően beállítva
- forgóelosztó probléma esetleg (mechaniku hiba)
- túl dús a keverék
- túlságosan nyitott a kipufogó (nincs megfelelő fojtás)
- nem működik az egyik henger (gyertya, kábel)

Ezzel ellenőrzésével kell kezdeni minden esetre.

Remélem tudtunk támpontot adni.

 

 Funsek Szilárd - Opel Astra 1.4 1994 leáll

Tisztelt Uram!
Apel Astra 1.4 1994 évjáratú, gépkocsim van és a következő hiba lépett fel az utóbbi időben. Elindulás követően – hideg motorral – kb. 50-500 méter megtétele után a jármű leáll. Kb. 10-20 mp. után a járműt újra lehet indítani majd ismét lehet vele menni egy kicsit ezután megint leáll. Kb. 5-6 leállás után a jármű már rendesen használható.
Kipróbáltam a járművel azt, hogy beindítottam – persze teljesen hideg motorról beszélek – hagytam melegedni a motort hogy elérje az üzemi hőmérséklet környékét , majd ezután indultam el, és ekkor már kifogástalanul működött a jármű.
Meleg motornál a jármű használható, de a bemelegedési szakaszban szinte mindig leáll. Vajon mi lehet a hibája ?

Előre is köszönöm megtisztelő szakértésüket.

Tisztelt Funsek Szilárd!

A hiba igen furfangos. Javasolnám ellenőriztetni a vízhőfok jeladót és az üzemanyag nyomást. A vízhőfok jeladó felelős a hideg állapotban lévő dúsításért, de nem jellemző, hogy a gépkocsi megáll. Az üzemagyak szivattyút is ellenőrizni kellene, elképzelhető, hogy hidegen megszorul, melegebb állapotban viszont már működi. Ami még problémát szokott okozni és leálláshoz vezet, az a gyújtás vezérlő modul, ami a gyújtás trafó alatt van.

A hiba elég sokrétű lehet, de mi ezen alkatrészek ellenőrzésével kezdenénk. Ha gondolja, hozza be hozzánk a gépkocsit és megvizsgáljuk.

Köszönjük érdeklődését!

 

 O. János - OPEL CORSA 1,2 2003-as megengedett olaj fogyasztás

Kérdésem az lenne,hogy kb mennyi az opel corsa 1,2 2003-as megengedett olaj fogyasztása.Az esetemben kb 8deci körül van/1000km.De ha pályán használom ez nő.
Mi lehet a baja.

Előre is köszönöm válaszukat.

Janek

Tisztelt Oláh János!

Sajnos konstrukciós hibáról van szó, amit az Opel nem ver nagy dobra. A gyári olajfogyasztás 0.8l/100km. Amennyiben a gépkocsi ennél többet fogyaszt, a motorolajat adalékolni kell. Wyns adalékot szoktuk használni ebben az esetben. Némileg csökkent az olajfogyasztást.

Üdvözlettel:
Scheiling bt.

 

 M. Tünde - nehezen indul, rángat

Tisztelt Tanácsadó!

1,2-es (3 hengeres)Skoda Fabiám lassan öt éves lesz. Néhány hónapja indításkor csak a második vagy harmadik gyújtásra indul. Akkor megnézettem, mert az akumulátorra gondolta. Azt mondták, hogy azzal és a gyertyákkal semmi hiba. Mostanában menet közben ha nem egyenletesen nyomom a gázt, hanem gyorsítani szeretnék akkor rángat az autó. Ez a rángatás egyre zavaróbb és és egyre gyakoribb. Kérdésem, hogy az üzemanyag adagolás körül lehet a hiba? Milyen alkatrészt kell cserélni? Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Tünde

Tisztelt M. Tünde!

A hiba lehet gyújtásból fakadó és üzemanyag ellátási is. Mindenképp meg kell vizsgáltatni a gépkocsit. Ha az üzemanyag nyomás nem megfelelő, akkor az üzemanyag szivattyút kell cserélni. Az elégtelen nyomás okozhat rángatást.

Hozzáteszem, hogy helytelen időben történő és elégtelen gyújtás, is okozhat hasonló hibát.

Ha a hiba folyamatosan fennáll, akkor az alkatrészek tesztelésével kiszűrhető.

Köszönjük, érdeklődését!

 

 I.László - Toyota Celica 1988 - alapjáraton csak 3 henger megy

Tiszteletem.

Egy 2,0-os benzines Toyota Celica gk-m van.
A Probléma a következő alapjáraton csak 3 henger megy de ha 1500 2000 rpm fölé viszem a fordulatot akkor már jár mind a 4 henger, és utánna már gond nélkül üzemel.Mi lehet a gond?Befecskendezőrendszer?

Köszönm Válaszát

Tisztelt I. László Toyota Celica 1988!

Önnek is csak azt tudom ajánlani, hogy vizsgáltassa meg a szekunder gyújtó áramkört (gyújtótrafótól a gyertyáig: trafó, gyertyakábel, gyertya).

A befecskendezést a gyertya megvizsgálása után meg lehet állapítani (van vagy nincs), a gyertya pólusainak állapotából. Áramellátást is meg lehet nézni egy próbalámpával az összes elektromos csatlakozó megbontása után (csak az injektorokon). Ezt nem látom indokoltnak, mert csak alacsony fordulaton nem üzemel a henger.

Az ilyen jellegű hiba legtöbb esetben gyújtókábel probléma szokott lenni, javaslom a kábelek szemrevételezését (repedt, szakadt, elöregedett), valamit az ellenállás kimérést (szakadt, határértéken belüli).

Remélem tudtunk némi támpontot adni.

 

 B.Zoli - 1997.1,4 16V benzines Opel Astra F - egyik henger szinte nem megy

Egy 1997.1,4 16V benzines Opel Astra F gk-m van. 150000 km van már benne. Segitségéteket kérem!
Az egyik henger szinte nem megy(vezérműszij felöl számolva a negyedik henger) ha leveszem a gyertya kupakot alig változik a fordulat szám. A szerelöm a gyertyát kivette ami korom fekete trutymos volt, kicserélése után sem változott semmi ,igy a kipufogószelep beégést jelölte hibaként,de csak ha szétszedte az egész motort tud mondani valamit.
LEHET EZ A HIBA???
Köszönöm segitségeteket.
Üdv: Zoltán

Tisztelt B. Zoli!

Ha a kipufogó szelep beég, akkor a kompresszió is lecsökken abban a hengerben. Kompressziót kell mérni. Az EGR szelep hibája is okozhat egyenlőtlen járást (ha nyitva van akkor túl sok kipufogógáz jut a hengerbe és gátolja az égést). Lehet gyertyakábel probléma is (szakadás, áthúzás, kontakt hiba) Lehet gyújtótrafó probléma is (szekunder kör zárlatos).

Én egy alapos vizsgálat után és kompresszió hiányában szedném szét a motor!

Köszönjük, hogy érdeklődött!

 

 N. Andrea - 2002-es gyártású Opel Corsa C 1.0 12V - Lambda szonda

2002-es gyártású Opel Corsa C 1.0 12V típusú autom van. Milyen típusú lambda-szonda kellene bele? Köszönöm.

Tisztelt N. Andrea!

Először is tisztázni kell, hogy hova kell. A katalizátor elé vagy után.

Meg kell nézni, hogy fűtött vagy sima, de ezekben a típusokban már fűtött szonda van. Tehát 4 vezetékes. Létezik után gyártott és univerzális is. A gyári nyilván drágább az után gyártott lényegesen olcsóbb.

Motorszám alapján tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni az autószervizek.

 

 B. Ircsi - Skoda felicia lx 1996 - megáll

skoda felicia lx 1996.megyek vele pár km-tert és leál.Elvittem szerelőhöz kicserálte benne a trafót,meg a gyertyákat asztmonta jóa kocsi,Hazahoztam mentem pár kört megint leált,asztmonta ő nemtudja mi a baja.Elvittem egy másikhoz 3 nap mulva visszahozta hogy semmi baja mitakarok én.hát jó elmentem vele kb 2km-tert és leált már besetudtam inditani,hazakelletett húzatni. Egy kis pihenés után újra indul nehezen nem úgy mint régen, de nem merek menni vele mert úgy is leál.Lehet probléma a jeladó? az utolsó szerelő azt monta semmi baja annak se.

Tisztelt B.Ircsi!

Ilyen jellegű hibának több oka is lehet. Üzemanyag ellátási probléma, de legtöbb esetben a főtengely helyzetérzékelő a hibás. Természetesen a probléma összetett jellegű is lehet.

Látatlanban túl sok okosat nem tudok mondani, át kell vizsgálni a gépjármű motorját.

Köszönjük, hogy érdeklődött!

 

 B. Oszkár - Fiat Marea 1,6-os 2000 évj. - motor le akar fulladni

Tiszteletem!

Egy 1,6-os benzines Fiat Marea gk-m van, 2000-ben gyártották. A hibajelenség az, hogy ha rálépek a gázpedálra akkor a motor le akar fulladni. Nagyon pici gázadással nagyon lassan képes volt gyorsulni, de egy bizonyos határt átlépve a pedállal a motor le akar állni. Tavaly is és tavalyelött is kb 1 hétig így közlekedtem, majd a hiba magától elhárult. Pontosabban megszünt a hibajelenség. Gondoltam most is megszünik majd. Sajnos nem. Hidegen elindult, tudtam menni vele kb 5-10 km-t, majd elkezdett rángatni a motor és le akart állni. A gápedállal játszva alapjárat fölött picivel tudtam menni, de így persze erőtlen és lassú volt. A 3500-as fordulatott nem tudta elérni. Üresben terhelés nélkül még felpörgött a motor. Most odáig jutott, hogy terhelés nélkül sem pörög fel. Csak alapjáraton járt. Érdekelne mi lehet, mik lehetnek a hibái. Kérdésem, hogy esetleg ki tudnák e mérni a hibát? Vidéken lakom, de most Pesten van a lerobbant gk. Ha nem megy a saját lábán, elvontatnám a szervízükbe. Meg lehetne e javítani aznap, hogy haza tudjak menni vele?

Köszönöm szíves válaszát.

Tisztelt B. Oszkár!

Találkoztunk hasonló hibajelenséggel, ott üzemanyag ellátás (nyomás) probléma volt. Alapjáraton, mivel nem kell annyi üzemanyag ezért még járt, de dúsításnál rögtön fulladozni kezdett és visszagyújtott.

Meg kell nézni a gyújtást és az üzemanyag nyomást, valamint ki kell mérni a motorban lévő érzékelőket. Hibakódot tudunk kiolvasni a gépkocsiból és tudjuk ellenőrizni a motor által szolgáltatott jeleket.

Mi ezzel kezdenénk. Ha találunk valami rendellenességet, akkor jelezzük Önnek!

Keressen minket telefonon ez ügyben!

 

 K. József - 1997 Punto I. SX - Műszerfal kijelző probléma.

1997 évjáratú Punto I. SX benzinest vásároltam: A km óra induláskor felugrik 200-ra, majd vissza 40-re és ott megáll. A benzin mutató ötletszerűen mozog.

Mi lehet a gond?

Köszönöm a választ előre is köszönöm!

Tisztelt K. József.

Valószínű kontakt hiba, van a műszerfal csatlakozónál. Esetleg nem kap testet az egyik műszer.

Villamossági szakemberrel kell megnézetni a problémát. Sok esetben a csatlakozók tisztítása és a testpontok ellenőrzése megoldja a problémát.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Ny. Renáta - OPEL CORSA B - Központi zár, riasztó probléma

Opel corsám van, B-s 2000es évjárat,1.2,16V.
A problémám, hogy nemrég vettem az autót és kaptam hozzá egy távirányítót is a központi zárhoz.Vettem bele elemet,de nem lett jó. Nem működik vele. Kulccsal tudom zárni a központi zárat. A távirányítót valószínű csak dísznek kaptam. Kérdésem, hogy tudom lehet kapni olyan távirányítós központi zárat,amihez van a 4 ajtóba való szerkezet. De nekem az működik, külön távirányítót vagy valami hasonlót nem lehet venni. Vagy behangoltatni. Meg a riasztó sincs benne bekötve, csak a motortérben van az a kürt. Ezek hogy függenek össze, mármint a beszerelésük.Bocsánat ha összevisszán fogalmaztam, ne nagyon nem értek hozzá.Köszönm a segítséget!

Tisztelt Ny. Renáta!

Legtöbb esetben a riasztó vezérli a központi zár vezérlő egységet. Tehát amikor beriassza a gépkocsit a riasztó ad egy jelet a központi zár vezérlő egységének, hogy zárjon vagy éppen nyisson. Mivel rossz a riasztó, ezért nem működik ez a funkció. A kulccsal azért működik, mert ilyenkor a riasztó modulnak nincs szerepe. A kulcsos zár a központi zár vezérlő egységét utasítja.

A megoldás az önszámára két irányú lehet. Az egyik megoldás megnézetni a riasztót, hogy miért nem működik megfelelően. Legtöbb esetben ezek az egységek nem javíthatók, tehát cserélni kell őket.

A másik megoldás az, hogy lehet kapni csak távvezérlő egységet. Ez az egység annyit csinál, hogy jelet ad a központi zár vezérlő egységének (nyisson vagy zárjon). Ezt a megoldást, akkor szokták választani, amikor nem akarnak riasztót a gépkocsiba, viszont távirányítóval szeretnék nyitni és zárni az ajtókat.

Remélem tudtunk segíteni.

 

 K. Richárd - Opel Astra G Caravan 1999 1.4 16V gyenge, sokat fogyaszt

Opel Astra G Caravan 1999 1.4 16V gyenge, sokat fogyaszt

A katalizátor most lett cserélve, ezzel az autó megmozdítása megfelelő lett, de ettől függetlenül az autó alig megy, 3-4 ezres fordulaton kezd el húzni, és akkor is csak ha kevesen ülnek benne. Lambda szonda is most lett cserélve. A 90LE-höz képest nagyon gyenge az autó és ehhez meg eszi is az üzemanyagot rendesen (kipróbáltam egy tanknyi benzint lementem úgy, hogy nem nyomtam neki és így is 8.2l volt városban) Miket érdemes megnezni? Kezdjük EGR tisztítással? Ez javíthat a fogyasztáson is?

Köszönettel,
K. Richárd

Tisztelt K. Richárd!

Kipufogó gáz elemző műszerrel megállapítható, hogy a motor megfelelően működik-e. A méréssel visszajelzést kapunk az üzemanyag levegő keverék pontos összetételéről, így a fogyasztásról is. Véleményem szerint a 8,2 L liter városban nem sok.

Lehetőség van műszeres kiolvasásra is (hibakód kiolvasó és tesztelő műszerrel). Ezzel a vizsgálattal megállapítható, hogy motorban lévő szenzorok, jeladók megfelelő jelet adnak-e a központi egységnek.

Kipufogó rendszer vizsgálatát is nem árt ellenőrizni, elképzelhető, hogy eltömődött és ezért nem tud a kipufogógáz megfelelő sebességgel kiáramlani.

Amennyiben minden rendben van, abban az esetben el kell fogadni, hogy az Ön gépjárműve megfelelően működik és a teljesítménye és fogyasztása annyi amennyi.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Sz. Miklós - OPEL ASTRA F 1997. - Beégett a hengerfej.

1997 évjáratű opel astra sedán gépkocsimban felfort a hűtővíz és a túlmelegedés következtében beégett a hengerfej tömítésem. Kb. milyen költséget jelent autóm megcsináltatása?

Tisztel Sz. Miklós!

Pontos árat csak állapotfelmérés után tudunk, mondani. A félreértések elkerülése végett, becslésekbe nem bocsátkoznék.

Fáradjon be hozzánk, és (díjmentesen) felmérjük a lehetőségeket és árajánlatot adunk!

 

 K. József - Motor gyorsan melegszik. Bakeleitszag az utastérben.

Van egy 1993-as évjáratú Suzuki 1,3 -as gépkocsim/ Sedam/. Az utóbbi időben észrevettem, hogy túl hamar felforrósodik a motor, ugyanakkor olya bakelitszagot érzek az utastérben.
Mi lehet az oka? Több szerelő elhajtott, elbagatelizálták az egészet, én viszont aggódom..
Várom a válaszukat.

Tisztelettel: K. József

Tisztelt K. József!

Nehéz erre válaszolni, de megpróbálom. Az hogy a motor hamar felmelegszik, addig nem probléma, még nem forr fel a víz a hűtőrendszerben. Tehát a termosztát időben szabályoz (kb. 80-90 foknál) és a hűtőventilátor bekapcsolt (95 – 105 foknál). Ha ez így működik, akkor minden rendben van.

A bakelitszagra így látatlanban nem tudok mit mondani. Előfordult egyszer, hogy az egyik ügyfélnek a katalizátordob el volt tömődve, ezért túlzottal felmelegedett. A melegedés hatására felforrósította a kasznit és gyakorlatilag a forró szőnyeg és az alatta levő alvázvédő, festék adott egy igen kellemetlen szagot. Esetleg érdemes lenne ezt ellenőrizni.

Köszönjük érdeklődését!

 

 T. Péter - Audi 100.2,3E Évjárat:1990 - Magas fogyasztás

Audi 100.2,3E Évjárat:1990.Az autó fogyasztása hirtelen megnőtt,60 km/12literre.Ez egy K Jetronik befecskendező rendszerrel üzemelő autó. Co mérést végeztettem rajta és fordulaton 8.5 ill alapjáraton 10 fölött van az értéke.Gyertyákat kiszereltem nagyon feketék és a kipufogón is fekete füst jön ki gázadásra,tehát biztos hogy nagyon sok üzemanyagot kap.Az injektor fejről lehúzva az elektromos csatlakozót lejjebb ment a CO kibocsájtás KB:5 térfogat százalék.A motor igy tökéletesen működik van alapjárat talán egy kicsit lomhább.Kérdésem: Mi okozhatja a hibát? Talán Lambda szonda? Elsőre ez ugrott be nekem.

Tisztelt T. Péter!

Tanulmányaim szerint a K-Jetronik rendszerű üzemanyag befecskendezés nem rendelkezik elektromos injektor vezérléssel. K-Jetronik rendszernél a légszűrő ház leszerelése után egy torló tárcsával találkozunk. Amennyiben ez nem így van, abban az esetben nem K-Jetronik a rendszer.

Amennyiben van lambda szonda a gépkocsiban, abban az esetben okozhatja az egység meghibásodása a problémát. Oszcilloszkópos vizsgálattal felderíthető a lambda szonda meghibásodása. 0V és 1V közötti szinuszos értéket kell mutatnia.

Lehet más érzékelő hibája is, (ETC1) vízhőfok jeladó, és más egyéb jeladók. Műszeres vizsgálat nélkül, nagyon nehéz az ilyen jellegű hibákat felderíteni.

Önnek is csak azt tudom javasolni, hogy szervizbe nézesse meg a gépkocsit.

K-Jetronik rendszernél egy hosszú inbuszkulccsal állítható a levegő üzemanyag arány.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Nándor - Opel Astra GCC 2000 évjáratú 1.6 16V - Rángat.

Opel Astra GCC 2000 évjáratú 1.6 16V Ecotec motoros X16XEL motorkod Kb 2 hónapja vettük meg az autót és semmi baj nem volt vele eddig.
KB 1 hete kezdett el rángatni nagyon amikor pl városban 50 es sebességet szeretném tartni, vagy országuton 90 ,100, 110 es tempot szeretném tartani.
Kapott új benzinszürőt, levegőszürőt, a gyertyákat kiszedtem megpucoltam, de csak pár km-ig javult meg. Szeretnék segitséget kérni ötletet hogy mi lehet ez.
A müszerfalon semmilyen visszajelzés nincs. Elvileg minden ok.
Gyertyákra gondoltam még mert. a porcelán része a gyertya tövénél meg van nagyon égve vagy barnulva nem tudom ez baj-e.
Előre is köszi!

Tisztelt Nándor!

Javasolnék egy motorikus átvizsgálás, elképzelhető, hogy a gyújtógyertya elöregedett és már nem működik megfelelően. A porcelánrész repedése is okozhat ilyen jelenséget (a motor egyenlőtlen járása miatt). A gyújtókábeleken ellenállást lehet mérni, illetve a héjszerkezete is lehet sérült repedezett, öreg. Természetesen, lehet még rengeteg egyéb hiba, EGR szelep és egyebek.

Mindenképp egy motorikus átvizsgálást javasolnék, mivel a hiba olyan sokrétű lehet.

Köszönjük érdeklődését!

 

 R.Róbert - OPEL ASTRA G 1.2 - Olajfogyasztás

Üdvüzlet!

A kocsim egy Opel Astra G 1.2 (2002-es évjáratú). Amikor megvettem 70000 Km volt benne. Lecseréltem az olajat és olajszűrűt (Opel gyári olaj 10W40).
8000 km megtétele után a műszerfalon az \"olajkanna\" jelző néha bevillant ezért menéztem az olajszintet és a pálca nem ért bele az olajba. Ekkor egy újabb olajcsere volt (Castrol 10W40). A leengedett olaj nagyjából 1,5l volt.
Mostmár folyamatosan figyelem az olajszintet azóta 2000km mentem, és már a pálca alig ér bele. A műszerfalon nincs hibajelzés. A motor hangja jó, az olaj nem folyik az autóból.A motor körül sincs olajfolt, vagy szennyezés. A kipufogó nem fúj fekete füstöt.
Egy szerelő azt mondta, hogy a hengerfej szimmeringezése segíthet.
Önnök szerint mi lehet a probléma, és mennyibe kerülne a javítás?

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt R. Róbert!

Amennyiben a gépkocsi olajfogyasztása magas, abban az esetben kékes füstje van. Az Ön által említett fekete füst túl dús keverékre utalna.

Amennyiben az olajfogyasztás magas, abban az esetben a gépjármű HC értéke is magas, ezt egy kipufogó gázelemző műszerrel meg lehet állapítqni.

A gépjárműn ha a külső szimeringek folynak, akkor annak nyilván külső nyoma van.

Megjegyzem, hogy a gyár igen magas olajfogyasztás jelöl meg ezen típusoknál. 1000 km-en 0,6-0,8 L-t. Ez azt jelenti, hogy 15.000 Km után akár 12L olajat is elfogyaszthat. Ez a szám igen magas és meglepő is sokak számára. De így van.

Ha önnek ezen érték közé esik az olajfogyasztás, akkor normálisnak mondható, holott nem az.

Köszönjük érdeklődését!

 

 T. András - PEUGEOT 206 1,1 benzines 1999 - alapjárat ingadozik

Tavaszi András - peugeot 206 1,1 benzines 1999.
néha rángat a motor, hidegen is melegen is. Az alapjárat ilyenkor ingadozik, mintha nem menne egy henger. A Peugeotnál 1000 forintos akciós vizsgálaton a laptop a következőt írta:\"átmeneti hiba. befecskendezés-computer összeköttetése/Intelligens kiszolgálóegység (BSI)\".

Tisztelt Tavaszi András!

A típust pontosan nem ismerjük ezért csak felületes tanácsot tudunk adni. Amennyiben külön egységet képez az alapjáratot szabályozó motor (IAC) abban az esetben egy tisztítás és újra szabályos után van esély a javulásra.

Amennyiben a fojtószelepház és a az alapjáratot szabályozó motor egy egységet képez, abban az esetben is tisztítással és újratanítással, van esély az eredményre.

Javasoljuk, a gépkocsi bevizsgáltatását.

 

 Attila - Renault Senic 2000ccm - Teljesítmény csökkenés

1.4 benzines Renault Senic 2000-es
Nyari melegben, kb 26C felett a motor kihagy, olyan mintha automatikusan kicsit visszavenne a fordulatszamot, utana még megy egy kicsit, aztan nem sokára ujra lecsokken a fordulat es teljesen leall a motor. egy perc varakozas utan ujra engedi magat inditani, de ez utan a folyamat ismetlödik sőt egyre gyakrabban.
mar tobb szakszervízben is volt de sehol nem leltek semmi baját. és senki nem érti miért csak melegben jelentkezik a jelenség. ez a viselkedés mar több éve fönnáll és melegben szinte használhatatlan az autó.
valaszat előre is köszönöm.

Tisztelt Atilla!

Renault típus betegség a gyújtótrafó probléma. Először azt kell ellenőrizni megfelelően működik-e.

Amennyiben rendben van ellenőrizni kell a kipufogó állapotát. Előfordul, hogy a katalizátor eltörik és eltömődik, vagy valamelyik kipufogódob tömődött el. Legtöbb esetben a kipufogó rendszer eltömődése, okoz ehhez hasonló teljesítmény csökkenést.

Fáradjon be hozzánk és megvizsgáljuk a gépkocsit.

Köszönjük érdeklődését!

 

 T.István - Motorcsere ügymenete

Tisztelt válaszadó Két éve vettem egy 1996-os Suzuki Swift 1.3-as autót.
Az autó lizingszerződés alapján lett megvéve.Tehát havonta fizetem rá a törlesztőrészletet. Amint megvettem a kocsit rá két hétre önhibámon kívül súlyos autóbalesetet szenvedtem az autóm totálkárosra tört. Mikor jeleztem ezt a szabálysértő autójának biztosítója felé megtették a szükséges intézkedéseket és gazdasági totálkárt állapítottak meg az autómon.De sajnos ez az összeg alacsonyabb volt mint a szerződés lezárásához befizetendő. Így kb 200.000Ft-ot kellet volna befizetnem és akkor lezárják a szerződést és autóm sincs. De ők felajánlották,hogy az autót a biztosító által fizetett összegböl fel lehet újítani és ök egy szemrevételezésel megállapítják,hogy megtörtént e a kifizetett összegből a gépkocsi felujítása.
Utólag sajnos ezt a megoldást választottam. Szerencsémre az alvázszám nem sérült meg. De a motort az autószerelőnek ki kellet cserélni. A motorblok kód az ugyanaz, de a motorszám az más az lenne a kérdésem hogy most lejárt az autóm műszaki vizsgája és le tudom e vizsgáztatni mi ilyenkor a teendő válaszukat köszönöm.

Tisztelt T. István!

Természetesen a gépkocsi levizsgáztatható. A vizsgát csak a Mozaik utcában (1033 Budapest, Mozaik utca 5. ) a Közlekedési felügyeletnél tudja kivitelezni. Csak Ők jogosultak más motorszám bejegyzésére. Abban az esetben is át kell iránytani az ügyfelet, ha a motorszámban elírást tapasztalunk.

Ami fontos, hogy a motor típus azonos legyen! Amennyiben nem típus azonos abban az esetben típusmódosítást kell érni.

Az új motor származási helyét igazolni kell számlával. (Talán az adásvételi is elfogadható)

A gépkocsi fog kapni egy új forgalmit (kb. 6.000 Ft) és egy új törzskönyvet is (kb.6. 000 Ft).

Amennyiben további kérdése lenne a Nemzeti Közlekedési Hatóság információs telefonszámán érdeklődjön. Ők pontosabb tájékoztatást tudnak adni Önnek!
06-1-430-2718

Remélem segítségére tudtunk lenni!

 

 N. István - OPEL ASTRA F 1,4 16V Ecotech - melegen egy idő után nem indul.

Tisztelt Autószervíz, az alábbi problémában kérném segítségület.
Opel Astra F 1.4i 16V Ecotec (mot.: X14XE, évj.: 1996) autóm van.
A hiba a múlt heti nagy melegekben jelentkezett először.
Ha az autó eléri az üzemi hőfokot és leállítom, kb. 5-10 perc elteltével már nem tudom újindítani (amíg ismét vissza nem hül).
Alapjárati motor tiszta, üzemanyagpumpát kimértük, rendben dolgozik.
Zölkártya kb. 2 hete készült, emissziós adatok rendben vannak.
A műszefalon hibajelzés nem látható. Kérem segítségüket, mi lehet a hiba oka?

Tisztelt N. István!

Ilyen jellegű hibával központi befecskendezésű gépkocsinál találkoztunk. Ott a befecskendező szelep megszorulása okozta a hibajelenséget. Mivel az Ön esetében hengerenként vannak a szelepek, ezért ez kizárható.

Sajnos ilyen formán nem tudunk segíteni Önnek, ha gondolja fáradjon be hozzánk és megpróbáljuk megállapítani a hiba okát.

Köszönjük érdeklődését!

 

 G. Dezső - AUDI 1.9 TDI 1992 AAZ - felpörög, nem indul

AUDI 1.9 TDI 1992 AAZ mot.kód
inditásnál felpörög és leáll, kb 4-5-ik inditásnál be sem indul, csak tekeri az öninditó. mi lehet a baj?

Tisztelt G. Dezső!

Valószínű az adagolóval lesz probléma, javaslom, hogy keressen fel egy dízellel foglalkozó szakember.

Elképzelhető, hogy levegős a rendszer, bár ilyen esetben be sem indul a gépkocsi. Még egy rövid időre sem.

Köszönjük megkeresését!

 

 V. Gábor - Gáz üzemű gépkocsi probléma - hangos, nem húz

Tisztelt cég!

Van egy 2004 11 havi opel astra G caravan, amibe be van szerelve egy központi befecskendezésű gáz űzem is.
A probléma a következő: Úgy kezdődött, hogy 3 hete egy szép reggel beinditottam, és elindultam az aútóval éreztem, hogy kicsit még a szokotnál is butábban megy benzin üzemmódban, és hangosan is kerepelt mint egy dizel.Majd leáltam az ut mellé és megint elindultam ...volna mikor lefuladt, majd újból probáltam, és csak teljes gázadásra indult el, és nem akart átálni gáz üzemre.Majd leállitottam és mikor megint beindult mintha mi sem történt volna..Majd 2 napra rá megint ez a szitú, és most már a müszerfalon is visszajelzett hibát.Diagnosztikán az 1-es henger gyújtását dobta ki, és 2 autójavitó is a trafó cserét mondta.Erre ki is cseréltük még a gyertyákat is, és aznap nem is volt probléma vele csak megint hideg motornál ugyanaz...Egyébként 10-ből 3× rossz csak. Most azt mondták, hogy lehet a szelepek ragadtak le és járrassam meg nagy fordulaton a motort, meg hogy lehet az injektor szelepekket kell megnézni....Nos önök mit tudnak tanácsolni esetembe???

Tisztelt V. Gábor!

Mi nem foglalkozunk gáz üzemű gépkocsik javításával, többek között azért sem, mert szigorú feltételekhez kötött.

A magas fordulaton való járatást nem ajánlom semmiképp.

Javaslom, hogy keressen fel egy olyan szakembert aki csak gázüzemű gépjárművek javítására szakosodott.

Köszönjük érdeklődését!

 

 K. Emese - Katalizátor és zöldkártya

katalizátoros autó, négyütemű ottomotoros autó (az ugye a benzines)
mi az hogy katalizátoros?
nehezebben kap zöld kártyát?
vagy majd ésőbbiekben esetleg nem fog majd zöld kártyát kapni?
és melyik a jobb? pl a környezetszennyezés szempontjából?
illetve a vizsáztatás szempontjából?
választ előre is köszönöm.

Tisztelt K. Emese!

A négyütemű Ottó motoros gépkocsik azok benzin üzeműek.

A katalizátor egy olyan berendezés, ami kémiai úton eltávolítja a kipufogó gázban lévő szennyezőanyagokat. Ennek hatására nem szennyezzük túlzott mértékben a környezetünket. A katalizátoros gépkocsit korszerűbben és jobban megfelelnek Euro által megkövetelt szabványoknak mint katalizátor nélküli társaik.

Nem kap nehezebben zöldkártyát, mivel az ilyen korszerű gépkocsit modern keverékképző rendszerrel rendelkeznek. A katalizátoros gépkocsik nagyobb részt felelnek meg a "zöldkártyán".

Később is kap zöldkártyát, mivel mindek gépkocsinak a saját környezetvédelmi osztálya és besorolása van. Ezért mindig a saját osztályával támasztott követelményeknek kell megfelelnie. A LADA, SOKA 120 és sorolhatnám gépkocsik nem felelnek meg a katalizátoros gépkocsik számára kialakított követelményeknek. De amivel van saját kategóriájuk (környezet védelmi osztályuk) és annak megfelelnek, ezért még kapnak zöldkártyát.

Mint Ön számára is már kiderült, természetesen a katalizátorral szerelt gépkocsik szennyezik kevésbé a környezetünket.

Vizsga szempontjából nincs különösebb jelentősége.

Remélem minden kérdésre kielégítő választ kapott!

Köszönjük érdeklődését!

 

 S. Csaba - Opel Astra F 1.4i 1997-es - nagy melegben a motor leáll

A kocsi Opel Astra F 1.4i (1997-es gyártású) Most a nagy melegben már másodszor fordul elő, hogy a motor leáll és olyan, mintha nem lenne gyujtás, vagy üzemanyag. Mikor a motor lehül ismét minden rendben. A fogyasztás normális, a teljesítmény is. Arra gyanakszom, hogy a gyujtótrafó melegszik túl és nem ad olyankor szikrát. A műszerfalon semmi rendellenesség nemlátszk.

Tisztelt S. Csaba!

A probléma elég sokfele ágazó lehet:
Alapjárati motor elkoszolódott, elállítódott. Érdemes megtisztítani és úja beállítani. A házilag való tisztítást nem ajánlom, mert elég érzékeny szerkezet és könnyen szétugorhat. Helytelen beállítás esetén meg eltörhet.

Gyújtásmodul hiba is lehet, épp a minap cseréltünk egyet. Hibát kiszűrni nemigen lehet. De legtöbb esetben nincs szikra a gyújtókábelnél, de egy időben ellenőrizni kell a befecskendező szelepnél a feszültségei is.

Ha gyújtás és befecskendezési jel sincs, akkor elképzelhető hogy hall jeladó hiba van.

Az üzemanyag szivattyút is ellenőrizni kell. Nyomás és szállítási mennyiség tesztel.
Lehet üzemanyag szivattyú relé hiba is...

Tisztességesen át kell nézni ezen alkatrészeket és kiszűrni a jó alkatrészeket.

A felsorolt hibák ezen típusnál fordulnak elő a legsűrűbban.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Lévainé - Kulcs nem fordul

2001-es opel corsa 1.2-en ha a kulcsot beteszem nem tudom elforditani hiába mozgatom a kormányt egyszerre a kulccsal nem indul el

Tisztelt Lévainé!

A kulcsot fel-le mozgassa és közben próbálja elfordítani. Ha sikerül, akkor ki van kopva a kormánykapcsoló. Ki kell cserélni.

Ellenőrizze, hogy a kormány nem felszül-e. Ha igen, akkor közben a kormányt is mozgassa jobbra-balra.

Remélem tudtunk segíteni.

 

 János - FIAT PUNTO II 1,2 8V - csökken a fűtőfolyadék szint

Tisztelt Címzett!

Egy FIAT PUNTO II tulajdonosa vagyok. Az autó 2001-es gyártású, 1242 cm3 lökettérfogatú, 8 szelepes. Futott km: 70.000. Az alábbi hibajelenségeket produkálja: kb. 300 km megtétele után a hűtővíz kiegyenlítő tartályában a középső szintről a minimum szintre csökken a folyadék mennyisége, a fűtőradiátorból csobogás hallatszik, ezenkívül hidegen egyenetlen az alapjárat, azonban pár perc járatás után beáll a normál alapjáratra. Köszönettel a segítségért.

Tisztelettel: János

Tisztelt János!

A hűtővíz mennyiségének a "fogyása" normális jelenség. Valóságban nem fogy a tartályból a hűtőfolyadék. A jelenség oka az, hogy a motor hűtőrendszere részben zárt, ezért a víz melegedéskor keletkezett gőz nem tud távozni a rendszerből, hanem nyomást kelt. A nyomás hatására a gumiból készült hűtőcsövek megdagadnak. A dagadás hatására térfogat növekedés jön létre. Mivel változik a térfogat (nő), ezért úgy tűnik mintha csökkenne a folyadékszint. Ez a feladta a kiegyenlítő tartálynak, tehát ezt a térfogat változást kompenzálja.

Ha lehűl a motor (Már HIDEG!) akkor ellenőrizze újra a szintet. Ha visszaáll az eredeti helyére, akkor minden rendben. Ha nem akkor vegye le a sapkát (HIDEG MOTORNÁL!!!) és figyelje hogy emelkedik-e közben a szint. Ha nem, akkor ellenőriztesse, hogy nem-e folyik valahol a hűtőrendszer.

A csobogás oka lehet, hogy túl sok levegő van a rendszerben (légbuborékok). Levett hűtősapkánál járassa a motort 1-2 órát. Ha a jelenség utána is fennáll, akkor nézesse meg egy szerelővel. A csobogás oka az is lehet, hogy a rendszer nem engedi el a túlnyomást. Ki kell cserélni a hűtősapkát.

Szeretném, felhívni a figyelmét, hogy távgyógyításban nem tudunk felelőséget vállalni a leírtakért. Ha gondolja, hozza el hozzánk és megnézzünk mi lehet a hiba oka.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Ny. Renáta - Opel Corsa B - X12XE - rángat, lefullad

Tisztelt Válaszadó!

Nem is tudom hol kezdjem,lehet kicsit hosszú lesz, de részletesen el szeretném mesélni a történetem.Kb. 2hónapja vettem egy 1999.12havi,1.2es, 16V Opel B Corsát. Sajnos az autó rángatott,főleg az alacsony fokozatokban és nagyon hamar lefulladt.Ha a klímát ráadtam,+ minden világítást akkor is leállt. Állítólag G Astra motor van benne. Voltam több szerelőnél, diagnosztikai vizsgálaton, ami persze nem mutatott ki semmit. Végül mondtak egy tippet valószínű trafó gondja van, mert a gyergyák sem voltak kiégve stb. 63 ezerre mondták kb. mindenhol a trafót hozz. Nem voltunk biztosak azért benne, nem akartam próba nélkül kidobni annyi pénzt. Hát egyik ismerősömnek (nagy otthoni kocsiszerelők, értenek hozzá, nálam tuti jobban) G Astrájuk van, mondta nekik is ilyen a motor. Na meg is néztük, valóban ugyan olyan a trafója. Kicseréltük. Tökéletesen működött a Corsám, akár hogy terhelhettem. Hát akkor Pestről hozattam is vele egy trafót kedvezménnyel x ezerért. Örültem, gyors trafócsere, házilag, mivel szerencsére ez nem nehéz mutatvány, már nekem is menne. Indítás, minden terhelés rá (klíma,lámpa stb...)le is állt. Hát amit hozott trafót ilyen gyártási számú volt 0221503015, és ami benne volt az is pont ilyen. Akkor ismét bele a G Astráét, azzal ugyan úgy jó. Az Astra is ment minddel, semmi baja nem volt. Hát elszomorodtam. Akkor láttuk hogy az Astrába 0221503472es számú trafó van. Hát szerencsére visszavették a trafót és visszakaptam a pénzem. Elkezdtem neten, meg bontókban keresni a megfelelő számút, de sehol nincs a környékünkön (vidéken). Kaptam utángyártottakat, nem volt jó. Nem merem a jó gyártási számút megvenni újjonan, félek mi van ha mégse lesz jó hiába az a száma, ráadásul drágább is 10 ezerrel. Ez miért lehet? Kérem mondja el véleményét. Már teljesen belefáradtam, sajnos nem Pesten lakom hanem Heves megyében. Szívesen elvinném önökhöz. Ugyanis nagyon tetszik a hozzáállásuk, hogy "Nálunk csak akkor kell fizetni a munkáért, ha a hibát megoldottuk." Előre is köszönöm a segítséget. És elnézést kérek mindenkitől a hosszú szövegért.

Tisztelt Ny. Renáta!

A B Corsa-ba szerelt újfajta motorok sajnos nem sikerültek a legjobban. Akit tudok le is beszélek róla. A fő típushibák, amit még ellenőrizni lehetne az a EGR (kipufogó gáz visszavezető) szelep megfelelő működése. Ehhez műszer szükséges, ami rácsatlakozik az autó központi egységére. Ennek az alkatrésznek a meghibásodása is hasonló hibajelenséget okoz. Alapjáraton zárt 0% értéket, erősen terhelve legalább 40% feletti értéket kell mutatnia.

A másik alkatrész, ami a levegőszűrő ház után közvetlenül a műanyag szívócsőbe van beépítve az a levegő átfolyás mérő (légtömeg mérő) egység, ami típushiba (sokszor meghibásodik). Ennek az egységnek a meghibásodása is rángatás okoz. Többnyire nem lehet felpörgetni a gépkocsi motorját leszabályozásig (terheletlenül).

A hiba kiszűréséhez műszerre van szükség teljesen terhelt állapotban 1,4 - 1,5V felszültséget kell mérni az egységen. Ha ettől eltér, akkor hibás.

Tudom a trafóra gyanakodnak, de amit az üzletben a pontos motorkód (motorszám) bemondása után adnak. Az 99%-ban a gépkocsiba való és működni is kell vele. Már nem egyet cseréltünk és eddig mindig megoldódott a hiba (ha a trafó volt a baja).

Javaslom, hogy egy diagnosztikai műszerrel és egy hozzáértő szakemberrel vizsgáltassák meg a gépkocsit. A vizsgált értékekből nagy valószínűséggel meg lehet állapítani a hiba okát.

Remélem tudtunk segíteni Önnek.

Köszönjük érdeklődését!

 

 Gy. György - kevés kompresszió?

Tiszteletem !

FIAT MAREA SX 1.6 ,1997 ÉVJ. BENZINES/GÁZ ÜZEMŰ kocsiról van szó, 2-3-4 seb.fok ban melegen is rángat. Gyertyák, olaj és szűrők újak, CO értéke és egyéb károsanyag kibocs, értéke jó.Lamdaszonda jó, beindítás után 1-2 percel elkezd a motor dadogni, egyenetlenül jár , talán később abbahagyja de van amikor melegen is újrakezdi. Kompressziója a 2-ik hengernél 9 bár a többinél 11 bár.Hibát a műszerfalon nem jelez.A motor kicsit erőtlen,azt mondták szererelők talán a szelep lehet kisssé beégve a 2-ik hengernél ezért az a motor teljesítményét visszafogja.

Mit lehet tenni ?

Üdv. és küszönettel : Gy. György

Tisztelt Gy. György!

A kompresszió különbség okozhat egyenlőtlen járást, de túlzott dadogást nem. A 9 bár az nem túl sok. Benzines gépkocsiknál a 14 bár körüli értéket kell kapnunk (új motorról lévén szó), de legalább 11-12 bárt produkálnia kellene. Persze típusa válogatja. Javaslom, hogy újból méressék le a kompressziót.

A helyes kompresszió mérés alap követelményei: Maximálisan feltöltött akkumulátor, kinyomott kuplungpedál, üzem meleg motor, tejesen nyitott fojtószelep (padlógáz), és természetesen minden hengerből ki kell venni a gyújtógyertyát.

Nem foglalkozunk gázos gépkocsik motorikus javításával, ezért ennél többet nem tudunk segíteni.

Köszönjük érdeklődését!

 

 T. Balázs - smart EGR szelep felújítás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy disel smart EGR szelepjét is fel lehet-e újítani és a felújitás mennyire tartós és kb mennyibe kerül?

Köszönettel: T.Balázs

Tisztelt T. Balázs!

Meg kell néznünk, hogy pontosan hogy van megoldva a kipufogó gáz visszavezetés (EGR). Elméletileg felújítható a szelep. A tartósság az üzemi körülménytől is függ, de legtöbb esetben ugyan addig mint ha egy újat vásárolna (persze ha szerkezetileg is kopott, vagy sérült, akkor nem). Kockázat mindenképp van, de egy új minimum 50.000 - 70.000 Ft.- tól kezdődik (G Astra). A felújítás ennek az összegnek csak töredéke.

A pontos árakról kérem telefonon érdeklődjön!
+36 1 261 2743

Köszönjük érdeklődését!

 

 M. Gábor - 2003-as C Corsa Z10XE - világít a károsanyag visszajelző lámpa

Tisztelt válaszadó!
Az én autóm egy 2003-as c corsa Z10Xe. Két hónapja világít a károsanyag-visszajelző lámpám, eddig 3 helyen !!!próbálkoztak vele, de a problémát SENKINEK!!!nem sikerült megoldani. Lambdaszondákat cseréltek, (mind a 2-őt)de a hiba továbbra is fennáll. Az autó menettulajdonságai (fogyasztás,erő,indulás,egyenletes járás) nem változtak. Miután kitörlik a hibakódot, rá 1 napra(nem azonnal)újra világít a sárga lámpa. AGR (EGR) szelepre, légtömegmérőre, vezérlésre gyanakodnak, de nincs módomban végigpróbálni és fizetni ezen feltételezések költségeit. Kérem próbáljanak meg segíteni!

Tisztelettel: Mogyorósi Gábor Veszprém

Tisztelt M. Gábor!

Nálunk csak akkor kell fizetni a munkáért, ha a hibát megoldottuk. Így látatlanba nem bocsátkoznék tippelésbe (mivel konkrét hibajelenség nincs a lámpán kívül).

Jöjjön el és megvizsgáljuk a gépjárművet!

Köszönöm érdeklődését!

 

 Sz. Dávid - használt W 124-es Mercedes vásárlás

Tisztelt Cím!

Nyolchengeres használt W 124-es Mercedes vásárlásán gondolkozom (420-as, 93-95-ös évjárat). Ismerőseim elriasztottak, mondván a motor nem a legjobban sikerült konstrukció. Fő aggály: hengerenkénti trafós a gyújtása, és ez az alkatrész gyakran tönkremegy, cseréje pedig nagyon drága: a trafó kb. 100.000,-Ft/db. Ebből van ugye nyolc. Jogos az aggály? Mire kell figyelni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Tisztelettel: Sz. Dávid

Tisztelt Sz. Dávid!

Csak baráti tanácsot tudok adni Önnek. Javaslom, hogy mérje fel anyagi lehetőségeit és amikor megvásárolja a gépjárművet vegye számításba, hogy nem egy fiatal gépkocsiról van szó, tehát előfordulhat hogy meghibásodik. Ezt a lehetőséget mindig bele kell kalkulálni.

Egy autót nem csak megvenni kell, hanem karban is kell tartani. A Mercedes nem az olcsó alkatrészekről híres, ezért javaslom hogy gondolja át hogyan dönt.

Nem kioktatni akartam, csak fel akartam hívni a figyelmét a lehetőségekre.

A típust nem ismerem, ezért szakmai tanácsot nem tudok adni.

Köszönöm érdeklődését!

 

 V. János - Hyundai TB Getz 2003-as évjárat

Hyundai TB Getz 2003-as évjárat

Az volna a kérdésem hogy a műszerfalon állandóan világít az a sárga motorvezérlés hiba jelzés. Mi lehet a hiba, és mennyire súlyos. És mennyibe kerül a javítása illetve az alkatrész.

Tisztelt V. János!

A sárga hibajelző lámpa a motor valamilyen elektromos berendezésének a hibáját jelzi. Gyakorlatilag a motorra szerelt bármely érzékelő meghibásodásakor jelez.

Hibakód kiolvasással megtudjuk Önnek mondani, melyik berendezés a hibás. Szerencsés esetben csak egy eltárolt hibáról van szó, ami már nem is okoz problémát. Ebben az esetben csak törölni kell a hibát és megoldódik a probléma.

Csak hibakód kiolvasás után tudunk árajánlatot adni.

Köszönöm érdeklődését!

 

 Papi - Opel Astra Caraván 1993-as 1,6 l-es - rángatás

Hali!

Opel Astra Caraván 1993-as 1,6 l-es, központi befecskendezésű autóm egyik pillanatról a másikra elkezdett nagyon rángatni /melegen jobban/. Átnéztem amit gondoltam: vezérmű szíjj, gyújtáselosztó, üzemanyag adagolást, de nem találtam ordító hibát. Elvittem a szakszervízbe Pécsre, a rátett műszer alapján azt állapították meg, hogy nem bele való gyertyák vannak benne, valamint a lambdaszonda rossz. Új gyertyákat és szondát vettem és velük szereltettem be, közel 20.000 Ftba került. \"Természetesen\" nem lett jó /stroboszkóppal vizsgálva a gyújtás össze-vissza helyeken volt/ ekkor a computert mondták hibásnak. Ennek újra cserélése már meghaladja az anyagi lehetőségemet, ezért elhoztam az autót. Kérdésem: valóban ez lehet-e a hibás, lehet-e valahol javíttatni, vagy esetleg bontottal érdemes-e cserélni? Szeretném megtartani az autót, mert másikra nincs pénzem.

Tisztelettel: Papi

Tisztelt Papi!

A lambda szonda hibát diagnosztikai műszerrel ki lehet mérni. A keskeny sávú szondának, ami Önnek is van 0-1V között szinuszosan változó feszültséget kell mutatni. Általában ez 0,2-0,8V közé esik.

A rángatást okozhatja üzemanyag probléma is. Meg kell vizsgálni az üzemanyag szivattyút (nyomásvizsgálat és szállítási mennyiség vizsgálat). Erre azért van szükség, mert lehet hogy a gépkocsi nem kap elég üzemanyagot az adott pillanatban. Ez főleg nagyobb fordulatszámon vagy gázadáskor (gyorsításkor) okozhat rángatást.

A gyújtás változás lehet jeladó probléma is.

Ha vezérlő egység probléma van, (amit nem hinnék mivel nagyon ritka hiba), akkor érdemes bontottan beszerezni és belepróbálni.

Remélem tudtunk segíteni.

Köszönöm, hogy érdeklődött!

 

 Péter - (X14XE) Opel Tigra - indításkor néha alapjáraton 3 hengerezik

Üdvözlöm! 95-ös 1.4-es (X14XE)Opel Tigrával lenne olyan problémám hogy melegen indításkor néha alapjáraton 3 hengerezik egy fél percig, utána minden rendben.

Mind a 4 gyertya kormos és talán benzines is. Kipufogó nagyon kormos, kis nedves koromdarabok jönnek ki indításkor hirtelen gázadásra, viszont nincs látványos olaj és üzemanyag fogyasztás. Néha motorféknél durrog a kipufogó, elégtelen üzemanyag kerül bele...

Alapjárat néha kicsit ingadozik. Diagnosztikával rendelkezem, hibakód nincs csak sok anyagot kap amit a lambdaszonda visszaszabályoz. (Ezért ingadozik néha az alapjárat).

CO szint 2 örül van alapjáraton.

Jeladókat bemértem. Én gyújtótrafó hibára gyanakodom. Talán már gyenge?

Tanácsukat kérném a hiba kiderítéséhez. Esetleg a trafót hogy tudnám ellenőrizni?

Üdv!

Tisztelt Péter!

Alapjáraton 3 hengerezik, ennek az oka lehet a gyertya nem megfelelő hő értéke (Bosch FLR8LDCU; Beru 14FLR-8LDUX; Champion RC10DMC; NGK BKR6EK). Lehet gyújtó kábel probléma is (szakadás, repedezett, öreg).

Mint említette a gyertya kormos, ezt okozhatja a fent említett hő érték probléma, valamit a túl dús keverékképzés. Ezt egy CO gázelemző műszeren azonnal ki lehet deríteni.

A kipufogóból eltávozó szennyeződéseknek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A kipufogó lehet öreg, rozsdás, stb. A nedvesség egy bizonyos mértékig normális jelenség, mivel az üzemanyag égése során víz is keletkezik.

A motorféknél a durrogás lehet gyújtás probléma, de azt hiszem ennél a típusnál már automatikusan állítja. Amennyiben ez nem így van nem árt ránézni a gyújtás időpontra is.

Alapjárat ingadozást okozhatja az alapjárati motor szennyezettsége. Tisztítással és úja beállítással lehet orvosolni. Egyenlőtlen keverékképzés okozhat még hasonló jelenséget.

A 2 CO% az nagyon magas 0,5% lehet. Lehet labbda szonda hiba, de lehet még jeladó (hőmérséklet) hiba is.

Trafó hibára nem gyanakodnék, a fent említett hibajelenségek utalnak rá.
(1-3 és 1-4 lábaknál 5,1-6,1 ohm ellenállást kell mérni)

Ha gondolja szívesen segítünk a hiba felderítésében!

Köszönjük az érdeklődését!

 

 K. Elemér - hidegen való indítás után magas az alapjára

1994 opel astra 1,4i 8szelepes. Hidegen való indítás után magas az alapjárat majd 2- 3 km után áll vissza nagyonlasan.

Tisztelt K. Elemér!

A problémát okozhatja az alapjárati motor hibás működése (javítható a legtöbb esetben), vagy lehet vízhőfok jeladó probléma. Természetesen ez a két eszköz, ami általánosan generálja az említett hibát, de lehet még sok minden más is.

A gépkocsi központi egységéből nyert adatokból (hibakód kiolvasó segítségével) tudunk következtetni a lehetséges hibákra. Gázelemző készülékkel történt vizsgálattal is sok minden feltárható.

Javaslom, hogy keresse fel szervizünket a problémával.

Köszönöm, hogy érdeklődött!

 

 E. Szilárd - Műszaki vizsga feltételek

Sziasztok!

Csak azt szeretném tudni, hogy műszaki vizsgához milyen feltételek a legfontosabbak.Mert most viszem vizsgáztatni az autómat és pl. szeretném tudni, hogy számít-e hogy jelenleg téli gumi van rajta. Ezt elötte le kell-e cserélnem vagy ráér utánna is? És megrepedt a visszapillantóm és ezt se tudom, hogy ez mennyire fontos.

Köszönöm

Tisztelt E. Szilárd!

A szabály az, hogy egy tengelyen lévő gumiabroncsoknak egyforma mintázatúnak kell lenni. Valamint minden gumiabroncsnak, ami a gépjárművön van azonos méretűnek (a felniket is bele értve).

Amennyiben a gépjárművön nem típus azonos felni van (könnyűfém felni) abban az esetben szükség lehet a felni típusbizonyítványára. Ennek az iratnak tartalmaznia kell azt, hogy a felni szerelhető az Ön gépjárművére.

A kérdésére a válasz az, hogy nem számít a téli gumi. Mehet vizsgára vele.

Amennyiben a tükör borítása sérült abban az esetben ez kis hibának számít, tehát emiatt a gépkocsi nem bukik meg. Viszont ha maga a tükörlap van megrepedve, akkor az bukás. Javaslom, hogy tükörlap cserével orvosolja a problémát (nem komoly tétel).

Köszönöm, hogy keresett!

 

 T. Gyula - Opel Astra G /benzin/2005 - motor hibát jelző lámpa világít

Sziasztok.

Van egy Opel Astra G /benzin/,2005.06 havi autóm,és olyan probléma jelentkezett,hogy a műszerfalon a a kis sárga motor folyamatosan világít,vagy néha villog.Az a autó teljesítménye nem az igazi azóta,mert nem igazán veszi a fordulatot és kicsit hörgős hangja lett neki.A kérdésem az lenne,hogy mi lehet a baja,és hogy kb mennyibe fog nekem kerűlni a javítatása?

Köszönettel: T. Gyula

Tisztelt Tormási Gyula!

A hibajelenség, amit említett EGR (kipufogó gáz visszavezető szelep) problémára utal. Ez típushiba ennél a gépkocsinál sajnos. Biztosat természetesen csak a gépkocsi megvizsgálása után tudunk mondani, de látatlanban az elmondottak alapján ez lehet a hiba.

A következőket kell tenni. Javaslom, hogy hozza el hozzánk a gépkocsit és mi kiolvassuk a hibatárból az esetleg eltárolt hibákat. A kiírt hibákat kiértékeljük és tájékoztatjuk Önt. Ha nem tárolt el semmit a központi egység, akkor diagnosztikai műszeren leteszteljük a motor berendezéseit egyenként.

Ha valóban EGR hiba van akkor két lehetőség közül választhat:
Vesz egy új EGR szelepet, ez kb. 50- 60.000 Ft , vagy felújítjuk ezen ár töredékiért. Mivel már sokszor előfordult ez a hibajelenség, ezért rendelkezünk a berendezés felújításához szükséges célműszerrel.

Bontott alkatrészt nem ajánlunk, mert semmi garancia arra, hogy az jól fog működni hosszabb távon. A legjobb megoldás a felújítás, hacsak nincs keret egy új megvásárlására.

Köszönjük érdeklődését!

 

 V. Nauzika - VW.PASSAT PDTDI COMFORTLINE, ÉVJÁRAT 2001 - olaj a vízben

Hütőviz folyadékba olajat találtam. KÉRDÉSEM KILYUKADHAT-E UGY AZ OLAJHÜTŐ, HOGY A HÜTŐFOLYADÉKBA BESZIVÁROGJON. VAN -E ÖSSZEKÖTTETÉS AZ OLAJ ÉS A VIZHÜTŐ KÖZÖTT.AZ AUTÓM VW.PASSAT PDTDI COMFORTLINE, ÉVJÁRAT 2001.08.30. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Tisztelt V. Nauzika!

A hűtőfolyadékban olajat találni nem szerencsés. Az olajhűtőben nincsenek vízvezetékek, ezért ott nem tud átszivárogni.

Legtöbb esetben ha olaj van a hűtővízben, akkor az hengerfej tömítés probléma szokott lenni. Ennek cseréje, javítása viszont százezer forint feletti összegre rúg.

Tudomásom szerint, csak a hengerfej tömítésnél tud átszivárogni az olaj a vízbe. Javaslom, hogy mutassa meg egy szakembernek a problémát.

Köszönöm érdeklődését!

 

 boncy - Renault Kangoom (1.2, 1998) sivító kerepelő hang

T. Doki!

Van egy Renault Kangoom (1.2, 1998) idén áprilisában esedékes volt a vezérműszíj csere ami megtörtént(szakszervízben), feszítőkkel, vízpumpával, görgőkkel stb.(szóval készletben). A vezérműszíj csere után folyamatosan hallottam egy sívító hangot- magas fordulatszámon, kerepelőt és súrlódó hangot - alacsony fordulatszámon. Visszavittem, majd közölték, hogy túlhúzták a szíjat, de most lazítottak rajta,és jó lesz. Valóban, jobb lett, ám 1500 km után is volt csúnya kerepelő hangja. Ismét vissza, és megint lazítottak rajta. Most: eltünt a hang, ám hideg motornál beindulás után rángatva jár a motor, mintha kihagyna a gyújtás.(ahogy melegszik, úgy elmúlik.) ez a második visszavitel után jelentkezett.

Kérdésem: Lehet e vmi nagy bajom ebből, elszakad a szíj, csapágyas lesz a pumpa stb. ? érdemes e máshová vinnem ismételt szett cserére? vagy nyugi:))) ?

Köszönöm szépen: boncy

Tisztelt boncy!

A vezérmű szíjnak van egy feszítő görgője ami a legtöbb típusban automatikusan állítja a feszességet. Összerakáskor egy álló és egy mozgó jel van, amit egy vonalba kell állítani. Viszonylag egyszerű feladat. Ha ez helyesen van összerakva, akkor a szíj nem lehet feszes.

A fix feszítőknél lehet túlhúzni a szíjat és ez okozhat sivítást. Ha a szíj feszes, akkor hajlamos a szakadásra, ha túl laza akkor meg átugorhat a fogaskerék fogain. Egyik eset sem szerencsés.

Ha minden rendben van összerakva, akkor hangtalannak kell lennie!

A kerepelés lehet esetleg a túl laza szíj problémája. Ez akkor szokott előfordulni, ha a feszítő végállásba érkezik és felütközik. Ez az eset nem szerencsés, mert így nem tudja a szíjat kellő képen feszíteni és átugorhat.

A rángatás lehet gyújtótrafó probléma. Sajnos ez típushiba ennél a típusnál is.

Nem lesz csapágyas a pumpa és valószínű, hogy már másodszor sikerült helyesen beállítani a feszességet. Esetleg ha nem bízik a szervizben, akkor nézessen rá valahol máshol is. Cserélni nem kell semmit vagy valószínűséggel.

 

 Ny. Balázs - 96-os Opel Corsa

Sziasztok egy 96-os 1.2 es opel corsa ecom van pont ma vettem és a hűtővízhőméröm alig hogy elindítom rá 2-3 percre 100 fok fölé megy ez pár perc után lehetséges?

Ráadásul 100 fok körül ingázik néha pluszba néha minuszba negyed orára rá meg-meg állok de a víz nem forr lehet hogy rossz az hőméröm?

Köszi

Tisztelt Ny. Balázs!

A problémát okozhatja a belső műszer, vagy a vízhőfok jeladó meghibásodása is!

Ha C Corsa-ról van szó, akkor ezekben már BCM (Canbus) rendszerű vezérlés van, ezért lehet ennek az eszköznek a hibája is. A BCM felel az elektromos berendezések működéséért. Elképzelhető, hogy az egység újraprogramozása megoldhatja a problémát!

1-2 perc alatt a víz nem tud felforrni.

 

 hanshi - 1994-es 8 szelepes opel astrám van elszakadt a vezérműszijjam

Sziasztok!

1994-es 8 szelepes opel astrám van elszakadt a vezérműszijjam. Eltört 1 himbát is a szelep nem sérült. Kicseréltem a himbát, az összes tömitést meg kapott 1 uj szijjat is.beálllitottam a vezérlést de csak 2 henger megy. A problémámhoz kérnék segitséget leirásokat rajzokat illetve h mire figyeljek mindenféleképp. YEYlőre is köszi.

hanshi

Tisztelt hanshi!

Kompresszió méréssel meg kell állapítani, hogy valóban tömítettek-e a hengerek. Himba törésnél általában elhajlik a szelep is. Sokszor szemmel nem látható.

Ha a hiba előtt ment minden henger és minden a helyén van, akkor kompresszió hiány miatt nem megy a két henger. Kompressziót kell mérni!

Dokumentumokkal nem tudunk szolgálni Önnek!

 

 M. József - 99-es TD Escort - fehér füst és indítási probléma

Üdv.

Még a télen vásároltam egy 99-es td. Escort-ot. A tél folyamán kifogástalanul indult és most is reggelente. Viszont amint meleg a motor már nem indul olyan vidáman. Egy kulcs fordításra elindul de a motor vagy négyszer, ötször megfordul mire beröffen. Evvel együtt egy nagy fehér pamacsot pöfög ki. Ja és melegen még annyi kraft sincs.

Segítséged előre is köszönöm

Tisztelt Márton József!

A régebbi dízel motoroknak nyáron is szükségünk van izzításra, elképzelhető, hogy valamelyik gyertya hibás. Próbáljon meg indítás előtt kétszer - háromszor izzítani. Ha így javul, akkor elképzelhető, hogy gyertya hiba van. Pontosan meghatározni csak bontás után méréssel lehetséges!

A fehér füstöt általában a hengerbe kerülő víz okozza. A hengerbe akkor kerül víz, ha a hengerfejtömítés átszakad. A hibát csak a motor megbontásával lehet orvosolni. A nehezen indításnak ez is lehet az oka, mivel az első pár fordításra csak a vizet nyomja ki magából és utána tud csak beindulni a gépkocsi.

Ha hengerfejes, akkor a víztartályban buborék, túlnyomás keletkezik. Ellenőrizze a vízcsöveket és ha (túlzottan) kemények, akkor jobb ha szakemberhez fordul! Ha kinyomja a vizet, akkor egyértelmű a hengerfej tömítés probléma!

Javaslom, forduljon szakemberhez!

 

 F. Mihály - 1996-os Fiat Marea-m 1.6 ELX. - melegen leáll

Üdvözletem!

Van egy 1996-os Fiat Marea-m 1.6 ELX.(benzin) Ezt az autót nem használom,tehát nincs forgalomba.De,olyan próblémám van vele,hogy a motor,ha eléri az üzemi hőfokot akkor leáll,és az újra indítás sem használ neki.Az lenne a kérdésem,hogy érdemes-e pénzt költeni rá,vagy adjam el!!??Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt F. Mihály!

Tisztelt F. Mihály!

Fel kell deríteni a hiba okát és utána kell mérlegelni a tények ismeretében.
Okosabbat sajnos nem tudok mondani.

Köszönöm érdeklődését!

 

 Woga - Peugeot 1.4 99-es - Alapjárat probléma

Van egy 99-es 1.4-es 75 le peugeotom.
Normális e hogy csak gázadással indul be a motor különben lefullad? Illetve meleg inditásnál is sokszor lefullad, ha nem akkor egy kicsit remeg.
Az alapjárat hidegen kb 900-1000, melegen kb 600 ra esik vissza ha felengedem a kuplungot.

Válaszát köszönöm.

Tisztelt Woga!

Mivel 99-es évjáratú gépjárműről van szó, ezért feltételezem, hogy üzemanyag befecskendezéssel ellátott keverékképzéssel rendelkezik a gépjármű (központi vagy hengerenkénti). Amennyiben ez így van, akkor az alapjárati fordulatszámot egy központi vezérlőegység (ECM, ECU) szabályozza.

Ebbe az egységbe fut bele a motortól kapott összes jel. Motorhőmérséklet, fojtószelepállás, szívócső depresszió, oxigén szenzor jele, stb. Ezen befutó jelekből számolja ki a központi egység az üzemanyag mennyiséget.

Ha ezen jelek közül bármelyik hibás adatot ad, ez okozhat hasonló hibajelenséget. Lehet nem elektromos eredetű hiba is, például egy falslevegő probléma.

Javaslom a gépkocsi motorikus átvizsgálását!

 

 T.Balázs - Opel Corsa 1,2 - Rángat I. II. III. fokozatban

Üdvözlöm!

Egy nagy kérdéssel fordulok önökhöz!
Barátnőmenek van egy 1999es decemberi évjáratú 1.2es 16V opel corsája.
A probléma a rángatás!Már használtunk injektortisztítót is ,sőt műhelybe is nézettük,de tanácstalanok vagyunk,mert 1,2,3ban rángat és 4,5ben meg nem!
Ott azt mondták,hogy állítólag a gyújtótrafót kellene kicserélni,mert a gyertyák nincsenk rendesen kiégve,és amikor a zöldkártyaadatot nézték olyan magas értéket mutatot,hogy elvileg nem tudtak volna rá zöldkártyát adni!Azért vagyunk tanácstalanok mert ugye egy gyújtótrafó 30ezer és 60ezer között van,és ha nem is az a baja!?Nem mertünk még ideéig beleugrani a megvételébe!Ezért kérnénk tanácsot,hogy mi lehet a baj!

Köszönöm előre is!

Tisztelt T. Balázs!

Az új 1,2-es motoroknak sajnos több típus hibája is van. EGR - kipufogógáz visszavezető szelep, légtömegmérő és a gyújtótrafó is meg szokott hibásodni.

Ezeket az alkatrészeket rendszeresen javítjuk, cseréljük. Műhelyünk rendelkezik olyan műszerekkel, amivel ki tudjuk szűrni a hiba okát és nagy valószínűséggel javítani tudjuk. Amennyiben a javítás nem lehetséges az alkatrészt cseréljük.

Ha az alkatrész cserével, vagy a javítással nem oldódik meg a hiba, akkor azt Önnek nem kell fizetnie. Ha gondolja fáradjon be műhelyünkbe és megvizsgáljuk a gépkocsit!

Köszönöm érdeklődését!

 

 F. Károly - Daewoo Nexia 1,5 - Magas fogyasztás, magas CO

Üdv.

Egy olyan kérdésem volna, hogy nekem egy Daewoo Nexiám vam, s a CO-ja 10 felett van, s a szervizbe azt mondták, hogy ez nagyon sok. És, hogy mennyinek kellene lennie valójában ennek a tipusu autónak. 1498-as motor van venne, 5 ajtós lépcsöhátu 12 éves.

Olyan hireket is olvastam, hogy ha magas a co-ja a kocsiknak akkor sok a fogyasztás. Noss! A nexiának városban sose megy le 12 liter alá.szoval sok is a co-ja, lehet ezt nem tudták a szervizbe?!
Szoval érdeklödnék ekkora fogyasztással mennyi lehet a jo co-ja. Elöre is kössz a választ.
(Csak városba sok a fogyasztás, városon kivül 6.5)

Tisztelt F. Károly!

Az ön gépkocsijának a megengedett határérték felett van bőségesen a CO- értéke. A gyár által meghatározott értékek a következők:
CO emelt fordulat: max. 0,3%
CO alapjárati fordulat: max. 0,5%

A magas CO% magas fogyasztást eredményez és különösen szennyezi a környezetet is. Javaslom, hogy mihamarabb orvosolja a hibát! Ha a hiba megoldódik az üzemanyag fogyasztás is csökkenni fog, ezzel pénzt spórol meg!

Köszönöm érdeklődését!

 

 K. Béla - OPEL Astra G 1,2 - Gyújtáshíd hibakód - műszerfal probléma

Tisztelt Schelling Bt!

Opel Astra 1.2 G járművem van és a problémám a gyújtáshíd hibakóddal jelentkezett, ami a szerelővel megnéztünk Computer kiolvasóval. A hibajelenség a gépkocsinál első esetben az volt, hogy villogott a sárga motort ábrázoló jel és a motor erőtlenné vált ill. tarakirozott. Cserét követően kb. 2000 km használata után ugyanez a hiba jelentkezett. Újabb híd csere garanciálisan kb. 4000 km-t bír és a hiba jelenség, most úgy kezdődött, hogy az üzemanyag visszajelző műszer ill. kézifék visszajelző hol szó szerint lelankadt és rögtön visszaállt. Ezután a rádió ill. az összes műszer a falon összeomlott, ill. visszaállt üzemi állapotba. Ekkor már éreztem, hogy gyengül a motor teljesítménye és megijedtem, hogy nem a computer hibásodott e meg. Ezután a sárga visszajelző világított folyamatosan. Visszatettük az első gyári hidat és ment az autó gond nélkül egy fél délutánt. Most ott állunk, hogy tettem az autóba injector tisztítót az Opel márka szervizből, még a hibajelenség előtt,és kb. félóra múlva újra jelentkezett. Megfigyeltem, hogy ha hirtelen akarok gyorsítani ill. terhelésnek van kitéve a motor általában ekkor jelenik meg a sárga hibajelzés és változik meg a motor teljesítménye- alapjáraton nem megy a hármas henger ill. erőtlenné válik - használhatatlan. Kérem tisztelettel tanácsukat, talán jelentkezett ez a hibajelenség másnál korábban.

Várom válaszukat!

Tisztelt K. Béla!

A G Astra típusú gépkocsiknak két sűrűn előforduló (típus) hibája van amivel nagyon sűrűn jönnek hozzánk az ügyfelek. A leírtak alapján gyújtó trafó hibára gondolnék, de ha jól értelmeztem írását azt az alkatrészt már cserélték és újból jelentkezett a hiba. Tehát ezért nem valószínű, hogy az okozta a hibajelenséget.

Erőtlenséget, alapjárati problémákat és egyenlőtlen járást EGR szelep (kipufogógáz visszavezető szelep) hibája is okozni szokta. Ezt az eszközt szinte napi rendszerességgel javítjuk, mivel rendkívül sűrűn előfordul ezen típusoknál.

A műszerfal jelenség érdekes... gyanítom, hogy összetett hibáról lehet szó, ezért nehéz kideríteni a hiba valódi okát. Személyesen egy pár kérdésből közelebb kerülhetnénk a megoldáshoz azt hiszem.

Én azt javaslom, hogy jöjjön el hozzánk az nem kerül semmibe, és ránézünk melyik irányba érdemes elindulni. Ha nem tudjuk megjavítani a gépkocsit természetesen Önnek semmilyen fizetési kötelezettsége nem lesz!

Köszönöm érdeklődését!

 

 B. Antal - PEUGEOT 206 (2000) - Műszerfal elektromos probléma (fordulatszámmérő)

Üdvözlöm!

Peugeot 206 2000 évjáratú autónál elektronikai hibák vannak leáll a fordulatszámmérő stb. kérdésem komoly probléma lehet-e ez?

Köszönöm válaszát!

Tisztelt B. Antal!

Sajnos ilyen hibával még nem találkozunk. Elképzelhető, hogy a műszerfal egység testhibája, vagy kontakthibája okozza. Komolyabb véleményt csak az autó megvizsgálása után tudunk mondani (ez nem kerül semmibe). Ha nem tudunk mit kezdeni a hibával, tudunk villamossági szerelőt javasolni.

A gépkocsi műszaki állapotára ez nincs kihatással, ha rendeltetés szerűen jár a motor, akkor műszaki hiba véleményünk szerint ebből nem következhet be. Biztonságosan közlekedhet gépjárművével.

Amennyiben a hibát orvosolni szeretné, javaslom, hogy keressen fel minket munkanapokon 6 és 16 óra között.

Köszönöm érdeklődését!

 

 W. Attila - OPEL CORSA C 1000ccm - EGR Kipufogógáz visszavezető szelep hiba (P1405)

Üdvözlöm!

2003-as C Corzárol lenne szó 1000-es.
Egyik utam során bejelzett a szervizlámpa, elvittem szervizbe, ahol kiolvasták a hibát (p1405 hibakód kipufogógáz visszavezető mágnesszelep zavar)
A hibát kivették és közölték ha újból jelentkezik akkor forduljak márkaszervizhez.
A hibajelzés hol bekapcsol, hol kikapcsol, ha hibajelzés alatt bizonyos fordulatszámon tartom a motort járása rendezetlen, rángat.
Véleményét kérném Tisztelettel.

Tisztelt W. Attila!

Ez a hibajelenség többnyire a OPEL G ASTRA típusra jellemző, de előfordul a C CORSA-knal is. A hiba oka, hogy a kipufogó gáz visszavezető (EGR) szelep elkoszolódik. Ez főleg a túl finom közlekedésnek tudható be, de előfordulhat egyéb esetben is.

Mivel egy új EGR szelep ára igen magas, mi a tisztítást szoktuk javasolni ügyfeleinknek. A tisztítás egy speciális műszerrel történik, ami jó eséllyel hosszú időre orvosolja a problémát.

Természetesen a javítás költsége csak töredéke az új alkatrész árának!

Amennyiben úgy gondolja, hogy elhozza hozzánk a gépjárművet, kérem előtte telefonon egyeztessen időpontot!

Ha jön úgy készüljön, hogy a gépjárművet egy munkanapra itt kell hagynia, mivel a munka hosszabb időt vesz igénybe. Javaslom, hogy minnél korábban hozza a gépkocsit (reggel 6 órától már vagyunk), így biztosan délutánra kész lesz az autója!

Ha további kérdései vannak, kérem keressen minket telefonon!

Köszönöm érdeklődését!

 

 P. István - OPEL CORSA A2 (1990) - magas CO

Üdvözlöm!

Egy olyan irányú kérdésem lenne, hogy van nekem egy 90-es kiadású Opel Corsa A2 típusú gépkocsim és a mai nap elvittem zöldkártya vizsgára. A vizsgáztatási idő alatt nem vehettem részt. Az eredmény megdöbbentő és felháborító. Elöször is kezdem azzal, hogy a gépkocsimból füst nem láthatóan távozik, erre a vizsga helyszinén azt mondták, hogy telefüstőlte a műhelyüket. Gyári adatokkal nem rendelkeztek. A náluk mért eredmények a következők: Alapjárati CO max:0,5 a mért:5,608(nem megfelelő)
Emelt fordulat CO max: 0,3 a mért:3,484 (nem megfelelő) Lambda min: 0,97 max:1,03 a
mért: 0,904 (nem megfelelő). Felkerestem egy pár autószerelő ismerősöm és ők úgy nyilatkoztak, hogy ha ezek az értékek valósak lennének, akkor ez a motor valószínű nem is működne. Egyenletesen jár, nem füstől. Ön szerint lehetségesek ezek az adatok??? Most egy másik szervízbe viszem a gépkocsim kíváncsi vagyok az értékekre. Előre is köszönöm a válaszát.

Tisztelettel P. István

Tisztelt P. István!

Először is nálunk előzetes diagnosztikai mérést végzünk a gépkocsin, így bukás szóba sem jöhet. Ha rossz értékeket mérünk, akkor tájékoztatjuk az ügyfelet és ha kéri javítjuk a gépjárművet.

A mérés során Ön az irodából egy üvegfalon át végig követheti a vizsgálatot.

51/2 környezetvédelmi kategóriába sorolt gépkocsik határértékei az Ön által leírtaknak megfelelő. Alapjárati CO max:0,5 emelt fordulat CO max:0,3 Lambda min:0,97 max:1,03. Ezek a gyári határértékek. Az autó, akkor kap zöldkártyát, ha a mért értékek ezen belül vannak.

9.99%-os CO val is tökéletesen járhat a motor... maximum fekete füstje van. Valószínű, hogy valamelyik szenzor hibás és ezért nincs határértéken belül. Az Ön álltal leírt mérési eredmények valóságosak lehetnek, attól függetlenül, hogy a gépkocsi motorja KÜLSŐLEG tökéletesen működik.

A rossz CO magas fogyasztást eredményez, így az Ön érdeke, hogy ez javítva legyen. Ha gondolja fáradjon be műhelyükbe és mag javítjuk autóját. A javítás után prezentáljuk a jó értékeket és megadjuk a zöldkártyát is.

Köszönjük megkeresését!

 

 G. Viktor - OPEL CORSA B 1,2 (1993) - rángat, nem indul, alapjárat akadozik

Üdvözlöm!

Problémám a következő: van egy 1993-as évvégi 1.2 b opel corsa-m! Teljesen mindegy, hogy hidegen vagy melegen de nem indul rendesen, az alapjárat akadozik, illetve kegyetleneül rángat az autó! 1-es 2-es 3-as...-ban teljesen mindegy mikor de rángat! Nagyobb sebességnél 100km/h felett már nem rángat, viszont nem mindig reagál ha gázt adok! Benzinszűrő cserére gyanakszom bár már olvastam több helyen hogy nem mindg oldja meg a hasonló problémákat! Előre is köszönöm!

Tisztelt G. Viktor!

Opel Corsa B típusokat napi szinten javítunk, ezért nagy gyakorlatra tettünk szert a hibák megállapításában.

Az Ön által érzékelt hibajelenség üzemanyag problémára utal, de egyes típusokat felszerelték légátfolyás mérővel (légtömeg mérővel) ez az eszköz is okozhat hasonló hibajelenséget.

Mivel mindkét eszköz ára tízezres nagyságrendű, ezért mindenképpen javaslom, hogy látogasson el hozzánk, hogy megállapíthassuk a hiba pontos okát. Amennyiben nem jutunk pozitív eredményre, abban az esetben Önnek semmit nem kell fizetnie!

Köszönjük, hogy keresett minket!

 

 B. Krisztián - VW Passat 1,6 (1999) - olaj a hűtőfolyadékban

Üdvözlöm!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy 1999-es 1.6-os benzines VW Passatom aminél a hűtő folyadékban olaj található. Sajnos az olajat is elég látványosan eszi. Szeretném minél előbb megcsináltatni remélem tud segíteni. Előre is köszönöm!

Tisztelt Balogh Krisztián!

Gépkocsiján valószínűleg átszakadt a hengerfejtömítés. A javítással kapcsolatban keressen minket telefonon!
Scheiling autójavító: 06 1 261 2743!

Köszönjük megkeresését!

 

 Sz. Attila - Peugeot 206 - kopogás

Jó Napot! Nekem a problémám a következő. Peugeot 206, 99-es évjáratú gépkocsink van. Menet közben apró úthibákon kotyogást hallok a futómű alól. Már voltam vele szervizben és azt mondták,hogy a lengőkar kopott. Kicserélték 74-ezer forintért de hang még mindig halható! Mi lehet még a gond?

Tisztelt Sz. Attila!

A gépjárművel el kellene jönni műhelyünkbe, hogy át tudjuk vizsgálni a futóművet. Rendelkezünk futómű vizsgáló berendezéssel, ami ezen hibák kiszűrésére szolgál. Amennyiben nem tudunk a készülék segítségével hibát felderíteni, akkor emelőn vizsgáljuk tovább a gépkocsit.

Időpont egyeztetés végett kérem hívjon minket telefonon:
Scheiling Ferenc
06 (70) 701 0754
06 (1) 261 2743

Köszönjük megkeresését!

 

 Sz. Kálmán - Pougeot 307 - vízhőmérő kileng

Hideg motornál menet közben a vízhőmérő kileng, STOP üzenet villog. Leállás és újraindítás után normálisan működik. A fűtés kb. 15-20 perc múlva indul el.

Vállalják-e a javítást?

Tisztelt Sz. Kálmán!

A probléma véleményem szerint orvosolható, de konkrétumot csak a jármű megvizsgálása után tudunk mondani.

Kérem hívja fel telefonon a cégvezetőt reggel 6 és délután 4 óra között:
Scheiling Ferenc
06 (70) 701 0754
06 (1) 261 2743

Köszönjük megkeresését!

 

 Sz. János - FORD ESCORT 1,3 (1994) - indítási probléma

Üdvözlöm!

Következő problémában kérném a segítségét 94-es gyártmányú Ford Escort 1.3 GL típusú benzines nyolc szelepes központi befecskendezős gépkocsim előzmények nélkül reggeli indítás után lefulladt majd nem akart újra indulni. Miután meggyőződtem róla, hogy szikra van és az üzemanyag utánpótlás rendben /nem fagyott el sehol, üzemanyagszűrőt kicseréltem, de a probléma nem oldódott meg a próbák során azt tapasztaltam, hogy az injektor szelepen lévő vezetéket ha lehúzom a torokban lévő üzemanyag elégetéséig a motor felpörög majd ha a vezetéket visszadugom azonnal leáll mintha túlszívná magát, időközben kicseréltem az injektor szelepet is de nincs változás. Talán valami elektronika? Injektor vezérlés, ha igen hol találom,hibakód olvasóval ki lehet ezt deríteni ennél a típusnál, sajnos olyan helyen áll a kocsi, hogy nagyon nehéz innen kimozdítani esetleg helyszíni szerelésben tudnak segíteni vagy valakit ajánlani Óbuda mellett lakom Budakalászon keskeny utca autómentő nem fér be.

Köszönettel veszem válaszát Sz. János!

Tisztelt Sz. János!

Gépjárművét kétféle motorral szerelték J4B vagy J6A motorkóddal. Mindkét változat rendelkezik hibakód tároló egységgel, amit ki tudunk olvasni és értékelni a benne található hibakódokat.

Mint írta van szikra, de ez sajnos nem garancia arra, hogy az megfelelő időben történik, ennek megállapítására stroboszkópos mérőműszerre van szükség. Mivel a motor rövid időre beindult, ezért feltételezhető, hogy a gyújtás megfelelő időben történik.

Az elmondottak alapján üzemanyag problémára gyanakodom, bár azt írta hogy - "üzemanyag utánpótlás rendben" fontos tényező a megfelelő nyomás. Vákuummal 2,7 bár és vákuum nélkül 3,0 bár nyomsást kell mérni az üzemanyag rendszerben.

Helyszínen nem tudunk javítani, a gépkocsit mindenképpen el kell jutatni hozzánk, ha kell tudunk autómentőt küldeni, aki beszállítja a gépjárművet.

Köszönjük megkeresését!

 

 Cs. László - OPEL CORSA B 1,4 (1994) - átrozsdásodás

Olyan problémám lenne, hogy a napfénytető beázása miatt a vezető ülés alatt átrozsdásodott az alváz. Az autót 2008 nyarán kellene műszaki vizsgáztatni. Tudnának ennek javításában segíteni?

Köszönettel Cs. László

Tisztelt Erika!

Természetesen tudunk Önnek segíteni! Több lehetőség közül is választhat! Az első lehetőség amit fel tudunk ajánlani, ha nincs kerete újat vásárolni, hogy felújítjuk Önnek amennyiben van rá mód (tehát még javítható). Ezen tipusnak sűrűn előforduló hibája a hátsó ablaktörlő beázása és megszorulása. Van tapasztalatunk a javításban és szívesen állunk rendelkezésére!

Amennyiben már nem javítható igyekszünk szerezni Önnek egy bontott alkatrészt, ami jó állapotú és az új árának csak töredéke.

Köszönjük megkeresését!

 

 T. Márton - OPEL CORSA C 1,2 (2002)

Olyan problémám van, hogy az autóm nem pörög fel rendesen. Menet közben lassan gyorsul és rángat. Elvinném önökhöz a gépkocsit, csak nem tudom milyen esélyeim vannak a javulásra. Ha tudnak kérem segítsenek!

Tisztelt T. Márton!

A hiba okát egy motor átvizsgálással nagy valószínűséggel ki tudjuk deríteni. Valószínűsíthető, hogy az egyik motorba helyezett érzékelő helytelen jelet ad a központi egységnek (ECM) és ez okozza a hibát. Ennél a típusnál többször is előfordult hasonló jelenség, amit orvosolni tudtunk! Kérem fáradjon be műhelyünkbe és segítünk Önnek! Amennyiben nem jutunk pozitív eredményre úgy Önnek nem kell fizetni a munkáért!

Köszönjük a megkeresést!

 

 Erika - OPEL ASTRA F - hátsó ablaktörlő probléma

Sziasztok!

Az autóm hátsó ablaktörlője elromlott, a szerelő akihez elvittem azt mondta csak cserélni lehet, de újra sajnos nincs keretem. A kérdésem az lenne, hogy tudnak használtat nekem szerezni esetleg?

Tisztelt Erika!

Természetesen tudunk Önnek segíteni! Több lehetőség közül is választhat! Az első lehetőség amit fel tudunk ajánlani, ha nincs kerete újat vásárolni, hogy felújítjuk Önnek amennyiben van rá mód (tehát még javítható). Ezen tipusnak sűrűn előforduló hibája a hátsó ablaktörlő beázása és megszorulása. Van tapasztalatunk a javításban és szívesen állunk rendelkezésére!

Amennyiben már nem javítható igyekszünk szerezni Önnek egy bontott alkatrészt, ami jó állapotú és az új árának csak töredéke.

Köszönjük megkeresését!

 

Az összes bejegyzés mutatása >>

 
Műszaki vizsga - Eredetiségvizsgálat - Autójavítás (X.) 10. kerület Design: WebVillam | Jogi nyilatkozat