SCHEILING AUTÓJAVÍTÓ BT.

Állapotfelmérés - vásárlás előtti átvizsgálás

Használtan vásárolt gépjárművek állapotfelmérése!

Amennyiben úgy döntünk, hogy használtan vásárolunk gépjárművet, kockázatot vállalunk! Egy dolgot nem szabad elfelednünk használt gépkocsi vásárlásakor! A használt autó soha nem lehet új, tehát engednünk kell a minőségből egy kedvezőbb ár érdekében.
Autójának teljes (megbontés nélküli) átvizsgálást egy órán belül elvégezzük! Rendelkezünk különféle mérő, ellenörző berendezéssel, amivel szinte teljes körű tájékoztatást tudunk adni a gépjármű előéletéről és a várható javítások költségeiről. A vizsgálat után tájékoztatjuk az autón történt javításokról és műszaki problémákról.

Az állapot vizsgálat menete

Előzetes szemrevételezés

Megvizsgáljuk szemrevételezéssel, hogy milyen külső sérülések keletkeztek az autón: Szélvédők,- tükrök,- karosszéria elemek,- ajtóhézagok,- gumiabroncs,- alváz,- állapotvizsgálata, valamint megvizsgáljuk a víz és olajfolyásokat. Ezen adatokból, már sok mindenre lehet következtetni.

Festékréteg vastagság vizsgálat

Rendelkezünk festékréteg vastagság vizsgálóval, és ennek segítségével megtudjuk mondani a gépjármű karosszéria elemei közöl melyik lett újrafényezve, illetve szakszerűtlenül javítva.

Futómű vizsgáló berendezés

Pneomatikus futómű vizsgáló eszközzel átmozgatjuk gépjárműve futóművén található csukló forgó alkatrészeket (gömbfejeket, szilenteket, csapágyakat). Megemeljük gépjárművét aknaperem emelővel és ellenőrizzünk a gumiabroncsokat illetve a csapágyakat.

Fékmérés - fékhatás vizsgálat

Számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük az első (A) és hátsó (B) tengelyre szerelt fékrendszer hatásfokát és ezt kiértékelve tájékoztatjuk Önt az eredményről! Ez a vizsgálat nem ad tájékoztatást a fékpofák – fékbetétek vastagságáról! A méréssel csak azt tudjuk garantálni, hogy abban a pillanatban a gépjármű fékberendezése helyesen, vagy helytelenül működik! Amennyiben Ön kéri, a fékek megbontása után bővebb tájékoztatást tudunk adni!

Lengéscsillapító vizsgálat

Lengéscsillapítót szemrevételezéssel ellenőrizzük, majd ezután számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük a csillapító berendezések állapotát. Az eredményt kiértékelve tájékoztatást adunk a helyes vagy helytelen működésről!

Motordiagnosztika

A vásárláskor a legkényesebb kérdés a motor megfelelő működése. Mint tudjuk az autó egyik legdrágább szerve a motor, ezért fontos tudnunk milyen állapotban van! Az általunk használt műszerek segítségével megbizonyosodhatunk a motor működés közbeni viselkedéséről.

Központi egység (ECM) diagnosztika

A modern gépjárművekbe beépítettek egy olyan egységet ami figyeli, vezérli és rögzíti motor által kibocsátott jeleket. Ezen jelek feldolgozása közben előforduló hibákat az egység rögzíti és eltárolja a memóriájába. Nekünk lehetőségünk van egy műszerrel kiolvasni az eltárolt hibákat és ebből következtetni a hiba okára. Ennek a vizsgálat segítségével megtudjuk mondani milyen hibák vannak vagy voltak eltárolva a központi egységben!

Blokkolásgátló (ABS) vizsgálat

Ha a megvásárlásra szánt gépjármű rendelkezik blokkolásgátló berendezéssel, akkor a vezérlőegységéből szintén ki tudunk olvasni hibákat (már ha volt hiba tárolva).

Légzsák és öv feszítő vizsgálat (ABS - SRS)

A gépkocsi biztonsági berendezéseit is számítógép vezérli, ezért ezen egységek hibáit is feltudjuk tárni!

Karosszéria vezérlő egység (BCM)

Ez az egység felel a világító és minden elektromos berendezésért a gépkocsiban. Ebből az egységből is ki lehet olvasni a hibatárat!
A fent felsorolt vizsgálatok lefolytatása után egy elég széles körű tájékoztatást tudunk adni a gépjármű állapotáról!
Copyright © 2023 Scheiling Autójavító Bt. Design by Equionia
Scroll to top