SCHEILING AUTÓJAVÍTÓ BT.

Téli átvizsgálás

Tegyen egy lépést annak érdekében, hogy biztonságosabban vészelje át a telet!

Minden gépjárműnek két évente műszaki vizsgálaton kell átesnie. Nálunk a legfőbb szempont, hogy a levizsgáztatott járművek a következő vizsga időpontig teljesen megfeleljenek minden műszaki követelménynek. Az általunk biztosított technológiának köszönhetően biztonságosan utazhat Ön és kedves családja is egyaránt. 

Általában az ügyfelek körében a két legfontosabb kérdés az ár és az idő. Mi mindkét szempontot figyelembe vesszük és Önnek a legoptimálisabb megoldásokat keressük!

A tél csapadékos és hideg, ezért különös figyelemmel kell lennünk gépkocsink állapotára

Fagyálló ablakmosó folyadék feltöltése!

Lehet, hogy most sokakat meglepek, de nem csak azért kell téli ablakmosót tölteni a tartályba, hogy télen is tudjuk takarítani szélvédőinket, lámpáinkat. Ha nem téli szélvédőmosót használnánk, akkor bizony az ablakmosó tartály az első nagyobb lehűlésnél szétreped és ezzel akár több tízezer forint kárunk is keletkezhet. Mindenkinek azt javaslom, hogyha tudja, hogy jön a hideg, akkor már előtte töltse fel tartályát téli szélvédőmosóval!

Hűtőfolyadék fagyáspontjának ellenőrzése!

Ezt a mérést egy hitelesített célműszerrel lehet a legpontosabban meghatározni. Mivel a hűtőfolyadék a motorban és a hűtőben egyaránt megtalálható, ezért nagy kárt tud okozni, amennyiben megfagy. A fagyás következtében tágul a folyadék térfogata és ez szétfeszítheti a motorblokkot és a hűtőt. Ezzel több százezer forintos kárt okozva nekünk!

Fékmérés - hóban és vizes úton fontos, hogy jól és főleg egyformán fogjanak fékjeink!

Ennek megállapítására fékmérésre van szükségünk, amit egy hitelesített számítógépes fékmérő berendezésen ellenőrizhetünk a legpontosabban!
Ha fékeink nem fognak megfelelően vagy nem egyforma az egy tengelyen lévő kerekek fékereje, akkor könnyen kicsúszhatunk rosszabb esetben megpördülhetünk az úton!

Szereltesse át nyári gumiját télire!

Aki azt hiszi, hogy a téli gumi az csak hóban hasznos az nagyot téved! A nyárinak nevezett gumiabroncsok keverék összetétele úgy van tervezve, hogy az 15 fok felett biztosítja a legnagyobb tapadást! Ahogy csökken a hőmérséklet úgy keményedik meg a gumi és annál inkább veszít a tapadásából.
A téli gumiabroncsok keveréke sokkal lágyabb, mint a nyári gumiké, ezért képesek sokkal nagyobb tapadást biztosítani a hideg aszfalton! Téli gumiabroncsok felszerelése már 5 fok alatt ajánlott! Ha megfigyeljük ezek a gumiabroncsok sokkal vékonyabbak mint nyári társaik, ez azért hasznos mert hóban sokkal jobb a vonalvezetése (könnyebb egyenesben tartani) és nem úszik fel a hó tetejére, hanem hasítja azt!

Kenjük be a nyíló és szigetelő elemeket a gépjárművön!

Télen nem meglepő, ha ajtóink nem nyílnak zárjaink nem fordulnak. Reggel mikor az ember felkel és már késésben is van talán, a legrosszabb ha nem tud bejutni autójába! Ennek elkerülésére a legjobb megoldás, ha a zárszerkezeteket kifejezetten erre a célra kifejlesztett kenőanyaggal ápoljuk és kenjük. Ha az ajtók gumi szigetelését nedvesség éri és megfagy, ez okozza az ajtó beragadását. Hogy ezt megelőzzük Szilikon alapú spray-el ápoljuk le ajtóink gumi szigeteléseit!
Copyright © 2023 Scheiling Autójavító Bt. Design by Equionia
Scroll to top